Novice o Godbi Lukovica

Kaj bo dobrega?

TRADICIONALNI NOVOLETNI KONCERT (31.12.2009)
Godba Lukovica je uspešno izvedla tradicionalna novoletna koncerta v Lukovici in Šentvidu. Tokrat je bil prvi del v znamenju narodnozabavne glasbe, saj so se godbeniki spomnili slavnega Slavka Avsenika, ki je v letošnjem letu praznoval 80 let. V skladbi Fideles trio pa so se predstavili trije solisti: Andraž Repanšek - tuba, Matej Avbelj - krilovka in Avguštin Gales - tenor. Kot gostje koncerta pa so nastopili člani Društva ljubiteljev harmonike iz Godiča.
Galerija Galerija Galerija
Drugi del koncerta se je začel s skladbo El Bimbo poznan iz komične serije Policijska akademija. Nato pa sta sledila venčka The best of Queen in The cream of Clapton. V slednjem so številni obiskovalci lahko uživali v melodijah skladb Wonderful Tonight, Layla ter Tears in Heaven. Kot predzadnjo skladbo programa je 42 članski orkester izvedel enega najbolj znanih in najbolj izvajanih musicalov Andrewa Lloyda Webbra Fantom iz opere (The Phantom of the opera). Za konec pa je prazničnem času primerno sledil še legendarni Silvestrski poljub.
Galerija Galerija Galerija

Več slik z letošnjega novoletnega koncerta si lahko ogledate v galeriji slik.


VOŠČILO (25.12.2009)OBLETNICA GOSTILNE FURMAN (18.12.2009)
Gostilna in pizzeria Furman v središču Lukovice je v torek praznovala 20 letnico. Na praznovanje smo bili povabljeni tudi člani Godbe Lukovica, ki smo zbranim pred in nato še v gostilni zaigrali nekaj veselih skladb. Pri eni izmed njih se nam je z igranjem činel pridružil tudi lastnik gostilne Stanislav Smrkol.
Galerija Galerija GalerijaUSPEŠEN NOVOLETNI KONCERT V BLAGOVICI (14.12.2009)
V soboto, 12. decembra 2009, smo člani godbe Lukovica pripravili prvega od treh letošnjih novoletnih koncertov. Tako kot v lanskem letu so tudi tokrat najprej letošnji program 11-ih skladb slišali v Blagovici. Koncert v telovadnici tamkajšnje podružnične osnovne šole je bil dobro obiskan. Obiskovalci pa so po dobri uri in pol zadovoljni odhajali s koncerta, ki je bil pol raznovrstnih melodij od narodnozabavnih, filmskih, rock pa vse do zimzelenih.
Galerija Galerija Galerija

Galerija Galerija Galerija

Za vas pripravljamo še dva novoletna koncerta in sicer v soboto, 26. decembra 2009, ob 18.00 v Kulturnem domu Janka Kersnika v Lukovici in v ponedeljek, 28. avgusta 2009, prav tako ob 18.00 v Kulturnem domu Antona Martina Slomška v Šentvidu pri Lukovici.

Vljudno vabljeni!


PREVOJSKI GASILCI Z NOVIM AVTOM IN PRENOVLJENIM DOMOM (11.10.2009)
Koračnice Godbe Lukovica so v petek, 9. oktobra 2009, naznanile, da se bo na Prevojah odvijala slovesnost. Prostovoljno gasilsko društvo Prevoje je namreč uradno prevzelo novo gasilsko vozilo in otvorilo razširjen ter prenovljen gasilski dom. Za Prevojske gasilce, Gasilsko zvezo Lukovica, Občino Lukovica in vse krajane je bil to pomemben trenutek. Na proslavi, kjer so se med drugim gasilci zahvalili vsem, ki so jim pomagali pri tej investiciji, se je tako zbralo veliko ljudi. Manjkala pa ni niti naša godba, ki tudi sicer zelo dobro sodeluje s Prostovoljnim gasilskim društvom Prevoje.
Galerija Galerija Galerija

Galerija Galerija GalerijaGODBA LUKOVICA NAVDUŠILA NA NARODNIH NOŠAH (15.9.2009)
Tradicionalni dnevi narodnih noš v Kamniku so bili letos na sporedu že devetintridesetič. Po običaju je najbolj veličastno, ko po kamiških mestnih ulicah poteka povorka. Tokrat se jo je udeležilo skoraj dva tisoč nastopajočih. Med njimi so bili na čelu s praporščakom tudi člani Godbe Lukovica, ki so se v več kot uro trajajoči povorki številnim obiskovalcem poleg ubranega igranja koračnic in korakanja predstavili s figurativnim programom, ki je med gledalci požel gromek aplavz. Člani Godbe Lukovica so tako pokazali del show programa, ki so se ga naučili v letošnjem letu.
Galerija Galerija Galerija
NAŠ ČLAN PREJEL PLAKETO OBČINE LUKOVICA (14.9.2009)
Mihael Andrejka je za 40 letno prizadevno delo na področju kulture prejel plaketo Občine Lukovica. Ponosni smo, da je Mihael Andrejka naš član in da dolgoletne izkušnje dela na področju kulture deli z nami.Iskrene čestitke!


OBČINSKI PRAZNIK (12.9.2009)
V petek, 11. septembra 2009, je Občina Lukovica pripravila osrednjo proslavo ob občinskem prazniku. Na osrednjem trgu v Lukovici se je prireditev pričela s slovensko in evropsko himno v izvedbi Godbe Lukovica, ki je nato v uradnem delu programa odigrala še tri koračnice Na rajžo, Pozdrav Lukovici in Show music no. 2. Sicer pa je osrednji del prireditve poleg govora župana Mateja Kotnika in podelitve občinskih priznanj predstavljala ljudska igra Rokovnjači v Črnem grabnu. Šlo je za igro, ki je bila prava paša za oči ali kot so rekli mnogi pravi spektakel. V igri polni zvočnih in svetlobnih efektov je na osrednjem trgu v Lukovici nastopalo preko 100 igralcev, svoj čar pa so dodali še konjeniki in kočije.


ZAKLJUČEK GLASBENEGA LETA (8.9.2009)
Po poletnem premoru smo konec avgusta lukov'ški godbeniki začeli z vajami in se tako pričeli pripravljati na novo glasbeno leto. Ker se na spletni strani nismo oglasili že vse od začetka maja se bomo tokrat spomnili zaključka lanskega glasbenega leta, ki je bil izredno pester. V maju smo člani Godbe Lukovica počastili okrogla jubileja prijateljskih pihalni orkestrov iz Domžal in Železnikov. Godba Domžale je praznovala 125 letnico obstoja in med desetimi orkestri v centru mesta Domžale smo se predstavili tudi mi. Že en teden kasneje so 30 letnico delovanje praznovali naši kolegi iz Železnikov, Pihalni orkester Alples. Po igranju pred cerkvijo so nas prijazni domači zelo lepo postregli in nas popeljali na ogled po tem starem železarskem mestu. Sledila je povorka skozi Železnike in nasto še nastop na prireditvenem prostoru.
Galerija Galerija Galerija

V juniju je Godba Lukovica sodelovala na proslavi ob Dnevu državnosti, ki jo je pripravila Občina Lukovica in se ob tem spomnila tudi 200 letnice napada rokovnjačev na Francoske vojake. Ta se je tako kot tudi proslava odvijal na Učaku pri Trojanah. Na sam praznik Dneva državnosti 25. junij pa smo člani lukov'ške godbe na povabilo Občine Trzin pripravili koncert v Trzinu. Po uradnem delu proslave je Godba Lukovica zbrano množico zabavala predvsem z narodnozabavnimi skladbami. Konec junija je pred Gostilno Rus v Šentvidu potekalo prijetno druženje lastnikov starodobnih vozil. Ti so se v koloni podali proti gradiškemu jezeru in tam ob zvokih Godbe Lukovica izmenjali mnenja o svojih jeklenih konjičkih.
Galerija Galerija Galerija

Lansko glasbeno leto se je zaključilo z nastopom na slovesnosti v spomin na požig zlatopoljskih vasi.


ŽIVEL 1. MAJ (7.5.2009)
30. aprila 1999 so prvič zadonele koračnice Godbe Lukovica. Orkester se je takrat sploh prvič javno predstavil. Na predvečer 1. maja so člani godbe praznik dela obeležili z igranjem po raznih krajih širom celotne Občine Lukovica. Tradicija se je obrdržala vse do današnjih dni in tako so predprvomajske koračnice lukov'ški godbeniki tudi letos zaigrali 30. aprila. Že enajste turneje po krajih od Trojan do Prevoj se je tokrat udeležilo kar 35 članov orkestra. Med njimi so bili tudi Jure Sambol, Erih Skočir, Kamilo Domitrovič, Božo Stupica in Uroš Klopčič, ki so na predprvomajskih praznovanjih prisotni vse od začetka leta 1999 in so tako na Trojanah z direktorjem tamkajšnjega gostinskega podjetja, gospodom Gasiorjem, obudili spomine na preteklo desetletje.
Galerija Galerija Galerija

Galerija Galerija Galerija

Letošnji predprvomajski nastopi po krajevnih skupnostih Občine Lukovica so se kot običajno začeli na Trojanah in se nadaljevali v Javorjah pri Blagovici ter Spodnjih Lokah, kjer je godba gostovala prvič. Dobre volje poslušalcev in godbenikov ni mogel zmotiti dež, ki se je vlil ravno med igranjem v Spodnjih Lokah in nato tudi v Spodnjih Praprečah. Koračnicam so z veseljem prisluhnili tudi v Zlatem Polju, Dupeljnah in v mraku za zaključek še na Prevojah. Tako kot pretekla leta so lukov'ški godbeniki zadovoljni nad dobrim odzivom in so veseli, da ljudje radi pridejo poslušat melodije domače godbe. Številni poslušalci so dodatna vzpodbuda, da bo tradicija preprvomajskih nastopov živela še dolgo. Ob tej priložnosti se godbeniki zahvaljujejo vsem za topel sprejem in bogato pogostitev.
Galerija Galerija Galerija

Galerija Galerija Galerija

Člani Godbe Lukovica pa so že naslednje jutro pripravili budnico krajanom Trzina. Koračnice so odmevale v starem Trzinu, v industrijski coni in pred kulturnim domom, kjer se je ob osmi uri zjutraj tudi končala budnica, ki jo je tokrat spremljalo kar lepo število tamkajšnjih prebivalcev.
Galerija Galerija GalerijaSREČANJE FIČKOV (24.3.2009)
V soboto, 21. marca 2009, je v organizaciji Fičo kluba Slovenije v Lukovici potekalo tradicionalno srečanje fičkov. Na osrednji trg v Lukovici so ljubitelji pripeljali kar 80 primerkov tega legendarnega vozila in poskrbeli za marsikateri nostalgičen trenutek. Na povabilo za sodelovanje so se z veseljem odzvali tudi člani Godbe Lukovice, ki so številnim obiskovalcem zaigrali nekaj skladb z njihovega repertoarja.
Galerija Galerija GalerijaFANTASTIČNO LETO (18.3.2009)
Godba Lukovica je v minulem letu 2008 praznovala deseto obletnico delovanja, ki so jo njeni člani obeležili z dvodnevno prireditvijo in številnimi ostalimi aktivnostmi. Osrednji del je potekal v mesecu maju, ko je bil najprej na sporedu slavnostni koncert z razvitjem prapora. Naslednji dan je sledila še parada štirih godb in povabljenih društev, slovesna sveta maša ter za konec še izredno dobro obiskana godbena veselica.
Galerija Galerija Galerija
Praznovanje je bilo zelo uspešno izvedeno in odmevno, pa so bile ugotovitve na letošnjem rednem letnem občnem zboru društva, ki se je odvijal v začetku meseca marca. Poleg tega je godba izdala tudi brošuro, kjer je ob slikovno bogatem materialu zapisano desetletno udejstvovanje članov lukoviškega orkestra. V prazničnem letu je godba sicer opravila 26 javnih nastopov od katerih je bilo kar 7 koncertov, daleč največ od nastanka društva. Poleg slavnostnega in treh novoletnih so člani godbe koncerte izvedli še v središču Dubrovnika na Hrvaškem, na Prešernovem trgu v Ljubljani in v središču Kamnika. Lukoviški pihalni orkester se je tako v lanskem letu predstavil res zelo široki množici poslušalcev. Seveda pa se za vsem skriva tudi ogromno dela in vaj, ki so jih lani člani godbe opravili skoraj 90. Predsednik, blagajnik, gospodar in arhivarka godbe pa so poleg projekta praznovanja desetletnice na občnem zboru seveda podali poročila tudi o rednem delovanju Godbe Lukovica, ki je bilo prav tako kot vsa minula leta zelo dobro. Zadeve so utečene in tako je orkester v svoje vrste iz glasbene in interne šole sprejel pet novih članov, pridobil nove instrumente in dopolnil manjkajoče uniforme. Na zboru je beseda tekla tudi o gradnji novih prostorov godbe v zgornjem delu vrtca Medo v Šentvidu. V minulem letu so se dela uspešno nadaljevala in ob tem so bile izrečene pohvale za angažiranost članov godbe, ki so do sedaj opravili več kot 300 prostovoljnih delovnih ur. Zahvala gre tudi številnim posameznikom, obrtnikom in podjetjem, ki so darovali material za gradnjo in opravili brezplačna dela. Zastavljeni cilji za leto 2008 so bili tako na vseh področjih presežni.


GODBA LUKOVICA V ODDAJI NLP (23.2.2009)
V rubriki Fokus razvedrilne oddaje NLP na slovenski nacionalni televiziji je v nedeljo, 22. februarja 2009, zaigrala Godba Lukovica. V pogovornem delu oddaje sta voditelja Tjaša Železnik in Klemen Slakonja gostila informacijsko pooblaščenko Natašo Pirc Musar, ki zelo rada prisluhne skladbam švedske skupine ABBA. Ustvarjalci oddaje so tako povabili lukoviške godbenike, da so zbranim v studiu in vsem pred televizijskimi sprejemniki odigrali venček uspešnic z naslovom Abba Gold.
Galerija Galerija Galerija

Galerija Galerija Galerija

Galerija Galerija Galerija

Slike so na voljo tudi na spletni strani oddaje NLP.

Video rubrike Fokus si lahko ogledate tukaj. Nastop Godbe Lukovica je na 32. minuti posnetka.


USPELI NOVOLETNI KONCERTI (5.1.2009)
Konec decembra je Godba Lukovica pripravila novoletni koncert, ki ga je tokrat izvedla kar trikrat. Najprej so melodijam lahko prisluhnili v Blagovici, kjer je godba koncet pripravila sploh prvič. Nato sta sledili tradicionalni prizorišči v kulturnem domu v Lukovici in v Šentvidu.
Galerija Galerija Galerija
Prvi del koncerta je bil namenjen skladbama Johanna Straussa Annen Polka in Na lepi modri donavi. Številni obiskovalci so lahko slišali tudi venček upešnic Antonia Vivaldija z naslovom Veridana. V skladbi Pie in the face pa je nato s solom na pikolu navdušila Maruša Urankar.V drugem delu koncerta pa je 40 članski lukoviški orkester odigral najprej venčka skladb skupin The Beatle in Abba, božično vzdušje pa je pričarala znana Sveta noč. Zadnja skladba programa je bila poskočna Tiger Rag, ki ji je kot dodatek sledil obvezni Radetzky Marsch.
Galerija Galerija Galerija

Več slik z novoletnega koncerta si lahko ogledate v galeriji slik. Skladbe pa lahko poslušate tukaj.


NAZAJ NA AKTUALNE NOVICE


Aktualno
Logo 10 let
 
Logo gradnje doma
 
Loading...
Copyright © 2004 Godba Lukovica