Novice o Godbi Lukovica

Arhiv novic

PRAZNIČNO VOŠČILO (24. 12. 2008)
Praznično voščilo


NOVOLETNI KONCERT V BLAGOVICI (23. 12. 2008)
Godba Lukovica je izvedla prvega v seriji treh novoletnih koncertov. Prvič se je naše društvo s koncertom predstavilo v Blagovici, kjer so tamkajšnji krajani dodobra napolnili telovadnico nove podružnične šole. Uživali so lahko v skladbah klasikov Johanna Straussa in Antonia Vivaldija, kot tudi v venčkih skladb Beatlesov in Abbe. S solom na pikolu pa se je predstavila Maruša Urankar.
Galerija Galerija Galerija

Galerija Galerija GalerijaČe vam je skladba všeč in bi želeli slišati naš novoletni koncert vas v petek, 26.12.2008 ob 18.00, vabimo v Kulturni dom Janka Kersnika v Lukovici pri Domžalah in v nedeljo, 28.12.2008 ob 18.00, v Kulturni dom Antona Martina Slomška v Šentvidu pri Lukovici.

VABIMO V INTERNO GLASBENO ŠOLO (17. 10. 2008)POVORKA NARODNIH NOŠ (16. 9. 2008)
Člani Godbe Lukovica smo se na letošnjih 38-ih Dnevih narodnih noš v Kamniku predstavili kar dvakrat. Po petkovem promenadnem koncertu na glavnem trgu smo se nato v nedeljo udeležili še tradicionalne povorke. V njej so sodelovale kar 1700 narodnih noš iz različnih slovenskih pokrajin, sosednje Hrvaške, Bosne, Makedonije, Italije. V povorki pa so sodelovli tudi konjenike, vozovi, folklorne skupine in godbe.
Galerija Galerija Galerija
Godba Lukovica ... ... na povorki Folklorna skupina iz Komende

Galerija Galerija Galerija
Noše iz Makedonije Kamniške mažoretke in godba Šentjernej Noše na vozovih

PROMENADNI KONCERT NA 38-IH DNEVIH NARODNIH NOŠ (13. 9. 2008)
Včeraj so se v Kamniku začeli že 38-i Dnevi narodnih noš. Na glavnem odru je nastopila tudi Godba Lukovica, ki je obiskovalcem pripravila enourni promenadni koncert.
Galerija Galerija Galerija
Godba na glavnem odru 38. dnevi narodnih noš Ob koncu koncerta

DEJAVEN ZAČETEK GLASBENEGA LETA (12. 9. 2008)
Po poletnem premoru smo člani Godbe Lukovica dejavno vstopili v novo glasbeno leto 2008/2009. Že konec avgusta smo se odpravili v Bohinj k tamkajšnjemu glasbenemu društvu v okviru katerega deluje tudi Godba Bohinj in letos praznuje 10-o obletnico delovanja. V društvu so organizirali prvi festival pihalnih orkestrov, ki so se ga poleg godbe iz Lukovice udeležili še Godbo Gorje, Pihalni orkester Lesce, Pihalni orkester Jesenice-Kranjska Gora z mažoretkami in Godbo Laško.

5. septembra je bila na trgu v Lukovici osrednja prireditev ob prazniku Občine Lukovica. S polurnim glasbenim programom ga je začela Godba Lukovica. Več o prireditvi si lahko preberete na spletni strani občine.
Galerija Galerija Galerija
Godba na trgu Pred prireditvijo Prireditveni prostor

Že naslednji dan, 6. septembra 2008, smo člani lukoviške godbe popestrili dogajanje na srečanju Podgor. Tokrat so se vaščani vseh vasi Podgora v Sloveniji zbrali v Podgori pri Zlatem polju. Obiskovalci so z navdušenjem prisluhnili melodijam našega orkestra.
Galerija Galerija Galerija
Srečanje Podgor Naša godba Obiskovalci

GODBA LUKOVICA PREJELA PLAKETO ŽUPANA OBČINE LUKOVICA (7. 9. 2008)
Na osrednji proslavi ob prazniku Občine Lukovica 4. septembru so bila podeljena županova priznanja in plakete, ki jih župan po lastni presoji vsako leto podeli ob občinskem prazniku. Tako je plaketo župana Občine Lukovica ob 10-letnici delovanja, glasbenega poustvarjanja in pomembnega prispevka h kulturnemu življenju v občini prejelo naše društvo. Pogel naštetega pa si je Godba Lukovica plaketo prislužila tudi zaradi vzpostavljanje medkulturnega dialoga z godbami izven občinskih in državnih meja.
Galerija Galerija Galerija
Podelitev plakete Ogled filma o godbi Predsednik s plaketo

KONCERT NA PREŠERNOVEM TRGU (3. 7. 2008)
Godba Lukovica je v torek, 1. julija, na povabilo Erazma Pintarja zaigral na Prešernovem trgu. Podjetnik je namreč v središču Ljubljane pripravil praznovanje ob pet letnici poslovanja njegovega podjetja Pinvest d.o.o. Lukoviški godbeniki smo tako pripravili dveurni koncert koračnic, zabavnih in narodnozabavnih melodij.
Galerija Galerija Galerija

Galerija Galerija Galerija


OBISKALI SMO DUBROVNIK (2. 7. 2008)
Člani Godbe Lukovica smo se minuli konec tedna odpravili na obisk v Dalmacijo k godbi Zaton. Ta kraj se sicer nahaja 11 kilomerov pred Dubrovnikom. Predsednik in še nekaj članov tamkajšnje godbe so nas v petek dopoldne pričakali pred apartmaji, kjer smo bili nastanjeni.
Galerija Galerija Galerija
Po prisrčnih pozdravih in pogovoru smo se godbeniki že začeli pripravljati na nastop v mestu Dubrovnik. V petek zvečer, 26. junija, je namreč sledila promenada po sprehajališču ob morju in nato še enourni koncert pred hotelom Kompas. S tem se je Godba Lukovica dobro predstavila turistom, ki so v velikem številu prisluhnili našim melodijam.
Galerija Galerija Galerija

Galerija Galerija Galerija
V soboto, 27. junija, smo si godbeniki v dopoldanskih urah ogledali staro mestno jedro Dubrovnika. Popoldane pa so nas zelo gostoljubni gostitelji iz Zatona z barko popeljali na otok Lopud. Tam je seveda sledilo kopanje in igranje odbojke na mivki, domačini pa so nam pripravili tudi okusno morsko hrano.
Galerija Galerija Galerija
Godba Lukovica tako navezuje nova prijateljstva in spoznava nove kraje, hkrati pa z glasbo svoje ime in ime Lukovice ponese daleč preko svojih meja. Ob nedeljskem slovesu in zahvali za gostoljubje pa smo člane Zatonske godbe povabila k nam v goste.
Več slik v galeriji.

GODBA LUKOVICA NA SPREJEMU MISS UNIVERSE (6. 6. 2008)
Občina Lukovica je v sredo, 4. junija 2008, pripravila slavnostni sprejem za Miss Universe Anamarijo Avbelj. Svojo članico smo prišli pozdravit tudi člani Godbe Lukovica, ki smo ji ob prihodu v Lukovico zaigrali tudi nekaj skladb. Na prireditvi v Kulturnem domu Janka Kersnika je Anamarija Avbelj zaigrala skupaj z lukoviškim orkestrom. Godbeniki smo ji nato čestitali za osvojeno krono, ji izročili darilo in zaželeli kar največ uspeha na izboru v Vietnamu.
Galerija Galerija Galerija

PRAZNOVANJE DESETE OBLETNICE ZA NAMI (19. 5. 2008)
Minuli konec tedna je svojo 10-o obletnico delovanja praznovala Godba Lukovica. V petek, 23. maja 2008, je tako potekal slavnostni koncert z razvitjem prapora. Dan kasneje v soboto, 24. maja 2008, pa je bila najprej na sporedu parada godb Lukovica, St. Lambrecht, Bohinj in Domžale ter sodelujočih društev, ki je potekala od Lešarja skozi Prevoje do prireditvenega prostora na parkirišču pri kulturnem domu v Šentvidu pri Lukovici. Tam so se nato omenjene godbe z igranjem skladb predstavile obiskovalcem. Ob 18-ih je bila na sporedu slovesna maša ob 70-letnici kronanja milostne podobe Marije Pomagaj in ob 10-letnici Godbe Lukovica, ki jo je daroval pomožni ljubljanski škof dr. Anton Jamnik. Pri slovesnosti so pod taktirko Luke Einfalta napeve cerkvenih pesmi zaigrali člani vseh štirih sodelujočih godb. Ob koncu dvodnevnega praznovanja je v Šentvidu pri Lukovici nato potekala še godbena veselica z ansamblom Gamsi. Ogromna množica ljudi, ki se je zbrala pa je bila deležna še presenečenja, saj so kot gostje nastopile članice Orientalske plesne skupine Adore iz Zasavja. Praznovanje je Godba Lukovica zaokrožila še z izdajo brošure, kjer je na 20-ih straneh zapisana celotna deset letna zgodovina društva, obogatena s številni fotografijami.
Galerija Galerija Galerija

Galerija Galerija Galerija

Galerija Galerija Galerija


ČLANICA GODBE LUKOVICA POSTALA MISS UNIVERSE (19. 5. 2008)
Članica Godbe Lukovica Anamarija Avbelj je zmagala na lepotnem tekmovanju Miss Universe 2008.
Galerija
Čestitke!

GODBA V ARBORETUMU (9. 5. 2008)
Minulo soboto se je v Arboretumu v okviru Podjetne regije predstavljala Občina Lukovica. S promenado po parku in igranjem koračnic je prireditev popestrilo tudi naše društvo..

Galerija Galerija Galerija


PESTRO PRVOMAJSKO DOGAJANJE (8. 5. 2008)
Kot veleva tradicija člani Godbe Lukovica na predvečer 1. maja odidemo po številnih krajih občine Lukovica in tako pripravimo pravo praznično vzdušje. Tudi tokrat smo 30. aprila popoldne najprej odšli na Trojane in zaigrali pred tamkašnjim gostinskim podjetjem. Nato smo se odpravili v Zgornje Loke, kjer smo igrali sploh prvič. Prav tako tudi na Korenu, majhni vasi nad Krašnjo. Na obeh krajih so nas v velikem številu pričakali domačini, ki so nas res lepo sprejeli. Tako se je kot pravila potrdila odločitev, da odidemo tudi v nekoliko manjše kraje. Sledili so obiski Preserij pri Lukovici, Zlatega polja, Rafolč in na koncu po tradiciji še Prevoj, kjer se v večernih urah vedno zbere zelo veliko ljudi.
Galerija Galerija Galerija

Na sam praznik dela smo se lukoviški godbeniki odpravili v Trzin, kjer smo pripravili budnico tamkajšnjim prebivalcem. Koračnice so odmevale na treh krajih: v starem delu pri cerkvi, v industrijski coni in na koncu še pred kulturnim domom. Ob povratku domov smo se ustavili še na Prevojah, kjer prebivalci Sončne ulice že vrsto let pripravljajo prvomajsko praznovanje. Odigrali smo Golico in se okrepčali z golažem.
Galerija GalerijaSREČANJE LJUBITELJEV FIČKA (20. 3. 2008)
V Lukovici so člani Fičo kluba Slovenije pripravili srečanje ljubiteljev tega avtomobilskega malčka. Na Starem trgu je bilo moč videli številne jeklene konjičke te vrste. Kot popestritev dogajanja je latnikom fičkov in avtomobilskim navdušecem zaigrala Godba Lukovica. Več slik si lahko ogledate na spletni skupnosti ljubiteljev fička.

Galerija Galerija Galerija


USPEŠNO LETO IN NOVI IZZIVI (19. 3. 2008)
Konec februarja je potekal deseti redni letni občni zbor Godbe Lukovica. Najvišji organ društva je uradno sklenil delo za leto 2007. Kot veleva statut so bila za minulo leto podana poročila nadzornega odbora in častnega razsodišča ter poročila gospodarja, blagajnika in predsednika godbe. Število uniformiranih članov je naraslo na 47, ki so skupaj opravili veliko število javnih nastopov in dva koncerta. Godbi so se priključili štirje novi glasbeniki. Tako je orkester dobil nove izvajalce na tolkalih, rogu, trobenti in klarinetu. V okviru društva še naprej poteka interna glasbena šola, ki jo sofinancira Godba. V njej se šola pet učencev - dva tolkalca in trije klarinetisti. Po poročilu je finančno in materialno stanje društva dobro, za kar so zaslužni predvsem Občina Lukovica, Javni sklad za kulturne dejavnosti in predsednik godbe, ki je pridobil številna sredstva sponzorjev. Tako sta bila lani kupljena dva nova instrumenta – klarinet in pikolo flavta. Poleg tega pa so največji strošek predstavljali še sredstva za izobraževanje in uniforme za nove člane.

Galerija Galerija Galerija

Občni zbor je bil tudi volilni, saj je delovnim telesom društva potekel štiriletni mandat. Zato je bilo najprej podano poročilo o delovanju Godbe Lukovica od začetka leta 2004 do konca leta 2007. Orkester se je v tem obdobju kadrovsko okrepil, saj se mu je pridružilo 19 novih članov, orkester pa je sporazumno zapustilo 9 članov, kar pomeni, da je statistični prirast 2,5 člana na leto. Zelo se je izboljšalo stanje na področju instrumentov, osnovnih sredstev, organizacije in arhiviranja notnega gradiva. Godbeniki imajo sedaj sodobna glasbila. Največji zalogaj preteklih štirih let je bil nakup dveh susafonov, dveh baritonov, dveh klarinetov, saksofona, pikola in tenorja. Potreba po finančnih sredstvih bo v prihodnje še naraščala, saj ima godba veliko »podmladka«, ki bo v prihodnjih letih vstopil v njihove vrste. Finančno poslovanje je v vseh letih potekalo pozitivno. Eden glavnih virov prihodkov so bila sredstva Občine Lukovica, za kar gre zahvala predvsem županu Mateju Kotniku in vsem svetnikom. Občinska sredstva so zadoščala za pokritje stroškov dirigenta, izobraževanja in poučevanja. Ostale stroške kot so nakup instrumentov, uniform in številne ostale odhodke je godba pokrila iz prihodkov sponzorjev ter sredstev iz razpisov Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti. Orkester je pod vodstvom Luke Einfalta napredoval v kvaliteti glasbenega izvajanja, kot tudi v številu nastopov v lukoviški občini in izven nje.
Zaradi uspešnega vodenja godbe in začrtanih ciljih so delovna telesa pod vodstvom predsednika Bojana Andrejke dobila še en štiriletni mandat. V njem bo glavna prioriteta ureditev lastnega godbenega prostora v zgornjem delu vrtca Medo na Prevojah, ki ga je godba s potrditvijo občinskega sveta od občine dobila v najem za nedoločen čas. Z velikih angažiranjem, prostovoljnim delom vseh članov in donacijami podjetnikov, se le-ta že pospešeno ureja. Lukoviške godbenike pa čaka še en velik projekt in sicer letošnje praznovanje 10. obletnice delovanja. Priprave na dogodek že potekajo, saj je v izdelavi godbeni prapor, ki je bil finančno podprt s strani godbenikov, društev občine, raznih podjetij in ostalih ljubiteljev Godbe Lukovica. Slovesno razvitje in blagoslov prapora bo na slavnostnem koncertu, v petek, 23. maja 2008. Dan kasneje, 24. maja 2008, pa bo v Šentvidu pri Lukovici potekala parada godb s sveto mašo in zabavo z ansamblom Gamsi. Godba Lukovica tako z velikimi cilji in pozitivno energije stopa novim izzivom naproti.


OBČNI ZBOR (19. 2. 2008)
Deseti redni letni občni zbor Godbe Lukovica bo v petek, 22. februarja 2009 ob 18.00 v kulturnem domu Antona Martina Slomška v Šentvidu pri Lukovici. Vabljeni člani društva, simpatizerji in vsi, ki vas zanima sodelovanje z Godbo Lukovica.
Galerija
Lanski občni zbor


VABIMO V INTERNO GLASBENO ŠOLO (28. 1. 2008)
V interni glasbeni šoli Godba Lukovica razpisuje po eno prosto mesto za učenje saksofona in tube. K poučevanju, ki ga tudi sofinanciramo, ste vabljeni vsi, ne glede na starost. Za dodatne informacije se lahko oglasite na naših vajah, ki potekajo vsak torek ob 19.30 v kulturnem domu v Šentvidu. Vse v zvezi s tem lahko izveste tudi na telefonski številki 041/606-572.Veselimo se vašega obiska!

NA OTVORITVI NOVE ŠOLE (10. 1. 2008)
V soboto, 5. 1. 2008, smo godbeniki iz Lukovice zaigrali prvič v letu 2008. Prisostvovali smo otvoritvi nove podružnične šole in telovadnice v Blagovici. Z zvoki koračnic smo pozdravili številne obiskovalce in goste v novi telovadnici ter s slovensko himno Zdravljico tudi začeli slovesno prireditev. V programu je s samostojno točko nastopila tudi naša flavtistka Maruša Urankar.

Galerija Galerija Galerija


NAZAJ NA AKTUALNE NOVICE


Aktualno
Logo 10 let
 
Logo gradnje doma
 
Loading...
Copyright © 2004 Godba Lukovica