Novice o Godbi Lukovica

Arhiv novic

TRADICIONALNI NOVOLETNI KONCERT (29. 12. 2007)
Godba Lukovica je tradicionalni novoletni koncert izvedla v soboto, 22. decembra 2007, v kulturnem domu v Lukovici pri Domžalah in ga je nato ponovila še štiri dni kasneje, v sredo, 26. decembra 2007, v kulturnem domu v Šentvidu pri Lukovici.

Galerija Galerija Galerija

Začetek koncerta je bil namenjen premierni izvedbi skladbe Pozdrav Lukovici, ki jo je za naš orkester napisal Rudi Bardorfer.


Sledilo je delo bratov Avsenik Na Golici in nato še venček uspešnic narodnozabavnega ansambla Alpski kvintet z naslovom Pozdrav prijateljem. Nato se je orkestru pridružil solist na tenorski tubi Leon Košak in skupaj smo izvedli prirejeno skladbo Beneški karneval skladatelja Jean-Baptiste Arban.


Osrednja gostja večera pa je bila pevka Neža Drobnič. Poleg samostojnega nastopa s pianistom je skupaj z Godbo Lukovica je izvedla tri skladbe: Prinesi mi rože, Let it snow in Orion. Člani Godbe Lukovica smo nato številne obiskovalce koncerta s skladbo Sanjsko potovanje po Grčiji v mislih odpeljali v tople kraje. Izvedli pa smo tudi uvodno skladbo znanega filma in risane serije Pink Panther.


V Polki s pozavno se nam je ponovno pridružil solist Leon Košak. Redni del novoletnega koncerta pa smo zaključili z Radetzkyim Marchom.


DAROVALCI ZA PRAPOR (3. 12. 2007)
Godba Lukovica je ob 10. obletnici delovanja, ki jo bo praznovala maja prihodnje leto, sklenila razviti svoj prapor. V ta namen že več kot leto dni traja zbiranje prispevkov. Akcija pa se počasi bliža koncu, saj je prapor že v izdelavi. Svoje deleže je že prispevalo blizu 100 posameznikov in podjetij, ki se jim Godba Lukovica iskreno zahvaljuje. Njihova imena si lahko preberete TUKAJ.

Če želite tudi vi prispevati svoj dežel k razvoju in bogatitvi dejavnosti našega društva imate še nekaj časa.
Cene za darovanje znašajo:
- srebrni žebljiček 41,73€ (10.000 SIT)
- zlati žebljiček 62,59€ (15.000 SIT)
- trak 417,29€ (100.000 SIT)

Hvala za vaš prispevek.PRAZNOVANJE ABRAHAMA (26. 11. 2007)
Lukoviški godbeniki z veseljem nastopamo ob prav vseh priložnostih. Še posebej radi pa popestrimo praznovanja osebnih jubilejev. V prejšnjem tednu smo tako v Rafolčah zaigrali Tomažu Andrejka ob njegovem srečanju z Abrahamom. Medtem ko so vaščani postavljali mlaj so odmevale vesele melodije naše godbe. Seveda ni manjkala niti pesem in skupaj s slavljencem smo vsi zbrani zapeli "Kol'kor kapljic tol'ko let".

Galerija Galerija Galerija
Slavljenec Ko godba zaigra Tubist Andraž

Galerija Galerija Galerija
Mlaj Godbeniki Ognjemet


NA MARTINOVANJU (23. 11. 2007)
Letošnje leto se je tudi Godba Lukovica udeležila enega izmed številnih martinovanj, ki so se odvijala po vsej Sloveniji. Tako smo se člani orkestra, v nedeljo 11.11.2007, odpravili v Marezige nad Koprom na tamkajšnjo tradicionalno "Martinjo". Gre za tridnevno prireditev, ki se odvija vse od petka pa do nedelje in ga organizira Turistično društvo Marezige. Lukoviški godbeniki smo na praznik sv. Martina, zavetnika vinogradnikov, ob prihodu v zgodnjih popoldanskih urah zaigrali zbranim v Marezigah in s tem pričeli pestro nedeljsko dogajanje. Po taktih glasbe je sledil krst mladega vina in mošt se je tako spremenil v vino. Organizatorji so pripravili tudi vinski sejem in ponujali domače dobrote ter nagrajena vina. Ob tem prazniku je namreč tradicionalno organizirano tudi ocenjevanje mladih vin. Lukoviški godbeniki smo ob prijetnem druženju in veselem martinovanju na Primorskem tako doživeli še eno lepo gostovanje in si s tem nabrali še dodatnih moči za novoletna koncerta, ki sledita ob koncu decembra.

OTVORITEV PRENOVLJENEGA TRGA V LUKOVICI (26. 9. 2007)
Ob osrednji občinski proslavi in odprtju penovljenega osrednjega trga v Lukovici, 14. septembra 2007, je sodelovala tudi godba Lukovica. Na povabilo našega društva sta se prireditve, ki jo je spremljalo 2000 ljudi, udeležili tudi godbi iz Liboj in Železnikov. Tako smo zbrani orkestri najprej izmenjaje odigrali nekaj koračnic, nato pa smo lukoviški godbeniki s slovensko himno Zdravljico naznanili uradni začetek proslave. Ob koncu prireditve pa smo godbeniki združili moči in odigrali še dve skupni skupni skladbi ter tako sklenili lukoviški občinski praznik.

Galerija Galerija Galerija
Pihalni orkester Alples Železniki Godba Liboje Godba Lukovica na trgu

Galerija Galerija Galerija
Vse tri godbe Fontana na trgu Trg ponoči

Galerija Galerija Galerija
Godba iz Železnikov Lukoviška godba Godba iz Liboj

Več slik s prireditve si lahko ogledate tukaj


37. DNEVI NARODNIH NOŠ (14. 9. 2007)
Godba Lukovica se je tretjič zapored udeležil tradicionalne kamniške prireditve Dnevi narodnih noš. Na vrhuncu prireditve, nedeljski povorki skozi mesto, ki si jo je ogledalo 30 tisoč obiskovalcev, je nastopilo preko 1600 udeležencev in med njimi smo bili tudi lukoviški godbeniki.

Galerija Galerija Galerija


GODBA PRVIČ NASTOPILA NA OBNOVLJENEM TRGU V LUKOVICI (13. 9. 2007)
Središče Lukovice se ponaša s povsem prenovljenim osrednjim trgom, na katerem je v soboto 8. septembra prvič nastopila Godba Lukovica. Prijeten ambient trga sedaj nudi priložnost za številne prireditve in dogodke. Eden takih je bil prav tokrat, ko je na tem mestu prvič potekala poroka. Čestitke mladoporočencema. Sicer pa bo uradna otvoritev trga jutri, v petek 14. septembra 2007 ob 19.30 uri.

Galerija Galerija Galerija


NOVA SEZONA in OBČINSKI PRAZNIK(4. 9. 2007)
Počitnic je konec in člani Godbe Lukovica smo zakorakali v novo glasbeno sezono. Kljub dopustom pa smo bili dejavni tudi med vročimi poletnimi dnevi, saj smo v začetku avgusta nastopili na slovesnosti v spomin na požig vasi v Zlatem polju pri Lukovici.

Galerija Galerija Galerija


V začetku septembra so v občini Lukovica ob občinskem prazniku tradicionalno na sporedu številne prireditve. Ena večjih je 2. septembra potekala v organizaciji Turistične zveze občine Lukovica, ki je pripravila povorka z naslovom "Utrip vsakdanjega življenja v naši občini!" Na prireditvi s prikazom dejavnosti društev in običajev je nastopilo tudi naša godba ter s koračnicami dajalo takt povorki. Del le-te si lahko ogledate spodaj.Prireditev ob prazniku občine Lukovica pa za letos še ni konec. Na podstrani nastopi si oglejte na katerih boste lahko slišali tudi naše melodije.OBISK V AVSTRIJI (24. 7. 2007)
Člani Godbe Lukovica smo se sredi julija odpravili v St. Lambrecht. Tamkajšnja godba je namreč praznovala 105 letnico obstoja in je ob tem pripravila večjo slovesnost, ki so se je poleg našega udeležili še štirje orkestri iz okrožja Murau na avstrijskem Štajerskem. Godba Lukovica je najprej za dobrodošlico zaigrala pred samostanom in se nato odpravila skupaj s preostalimi petimi godbami na dvorišče, kjer smo skupaj prisostvovali sveti maši in v njej tudi sodelovali. vsi orkestri smo združili moči in zaigrali mašo za pihalni orkester. Odlomek si lahko tudi ogledate v spodnjem oknu.Sledili so koncerti posameznih godba na prireditvenem prostoru in predaja daril slavljencem. Ti so ob koncu, ko je že padel mrak, pripravili tudi kratek šov program. Nato pa je ob zvokih zabavnega ansambla sledilo še druženje.

Galerija Galerija Galerija

Več slik z našega obiska v Avstriji si lahko ogledate v galeriji slikPRVOMAJSKI DNEVI (5. 5. 2007)
Dnevi pred prvim majem so bili tokrat za člane godbe Lukovica spet zelo pestri. Že v nedeljo 29. aprila smo se namreč podali v Arboretum Volčji Potok, kjer smo ob cvetlični razstavi zaigrali na predstavitvi Občine Lukovica. Dan kasneje, 30. aprila, so sledili tradicionalni predprvomajski nastopi po različnih krajih naše občine, vse od Trojan do večernega zaključka na Prevojah. Na praznika dela, 1. maja pa smo se najprej podali v Trzin in tam v zgodnjih jutranjih urah prebudili tamkajšnje prebivalce. Naša zadnja postaja so bile zopet Prevoje, kjer nas je čakal slasten golaž in kjer je nastala tudi skupinska slika. Več slik si lahko ogledate v galeriji.

Galerija Galerija Galerija
Predprvomajski nastopi po občini Lukovica Budnica v Trzinu Živel 1. maj


VELIKONOČNA PROCESIJA (11. 4. 2007)
Po običaju se Godba Lukovica na velikonočno nedeljo udeleži procesije na Brdu pri Lukovici. Tako smo tudi letos 8. aprila ob 6. uri zjutraj zaigrali nekaj velikonočnih melodij. Po bogoslužju pa se godbeniki udeležimo skupnega velikonočnega zajtrka, ki ga za nas pripravijo prijazni lastniki Gostilne Pri Bevcu v Lukovici.

Galerija Galerija Galerija
Mi smo pripravljeni Priključili smo se procesiji Med procesijo


DRUGI O NAS (11. 4. 2007)
V reviji Lady so se v eni izmed zadnjih številk še enkrat spomnili gostovanja Godbe Lukovica pri Erazmu B. Pintar. Preberite si članek.

Galerija
Erazmova kolumna


DRUGI O NAS (6. 3. 2007)
V reviji Lady, ki je izšla 28. februarja 2007, se je na 14 strani Erazem B. Pintar v kolumni tokrat dotaknil praznovanja rojstnega dne svoje drage Daniele. Na tem praznovanju je kot presenečenje slavljenki zaigrala tudi Godba Lukovica. Preberite si kolumno.

Galerija
Erazmova kolumna


ZAIGRALI DANIELI (28. 2. 2007)
Galerija Galerija Galerija
Slavljenka prihaja Godba Lukovica igra Po odigranih skladbah

Za Godbo Lukovica je že prvi letošnji nastop. Podjetnik Erazem Pintar je svojemu dekletu Danieli pripravil rojstnodnevno zabavo ter presenečenje, ki ga je slišala in videla ob prihodu na zabavo. Za dobrodošlico smo jo namreč čakali lukoviški godbeniki, ki smo slavljenki zaigrali nekaj poskočnih skladb, med katerimi pa je najbolj zvenela Kol'kor kapljic tol'ko let, ki smo jo skupaj z zbrano družbo tudi zapeli.
'
Galerija Galerija Galerija
Čestitke Erazem in Daniela z godbeniki Še ena skupna fotografija


OBČNI ZBOR GODBE LUKOVICA (27. 2. 2007)
ObcniPrisotni na devetem rednem letnem občnem zboru, ki je potekal 16. februarja, so potrdili, da je Godba Lukovica tudi v letu 2006 delovala zelo dobro. Analiza je pokazala, da je bilo osmo leto delovanja delovno in odmevno, saj smo godbeniki nastopili na 27-ih prireditvah v in izven domače občine, kar je največ v zgodovini delovanja društva. Godbi se je v lanskem letu pridružilo pet novih, mladih članov in s tem je godba dobila nove izvajalce na klarinetu, flavti, tolkalih, baritonu in tenorju. Sporazumno pa sta naše vrste zapustila dva člana. Še naprej dobro deluje interna glasbena šola društva, kjer se trenutno šolajo štirje učenci in za katere šolnino plačuje Godba Lukovica. Na občnem zboru je bilo slišati tudi pohvalo, da člani dokaj redno obiskujejo vaje, ki sicer večinoma potekajo dvakrat tedensko v kulturnem domu v Šentvidu pri Lukovici. V letu 2006 smo dopolnili arhiv skladb in s pomočjo sponzorjev ter občinskega glasila Rokovnjač v vsa gospodinjstva Občine Lukovica razposlali DVD s srečanja v St. Lambrechtu.Novi člani Veseli tudi finančno in materialno stanje godbe, ki se je v minulem letu precej izboljšalo. Sredstva za delovanje (največji strošek so predstavljali nakup instrumentov, uniform in izobraževanje) je v največji meri prispevala Občina Lukovica, za kar gre zahvala županu Mateju Kotniku in članom občinskega sveta Občine Lukoivca. Veliko sponzorskih sredstev pa je pridobil predsednik godbe, kar nam je omogočilo, da godba pospešeno napreduje na vseh področjih. Sredstva smo črpali tudi iz Javnega sklada RS in jih porabili za nakup novega saksofona, baritona in pikola.
Drugi del občnega zbora je bil namenjen razpravi o planu dela za leto 2007.Obiskovalci Približuj se namreč 10 obletnica delovanja našega orkestra in zato se pri projektu izdevale prapora počasi zaključuje zbiranje sredstev. V teku pa so tudi priprave in ostali projekti za obeležitev jubileja. Seveda pa se godba primarno pripravlja za nastope na raznih prireditvah v tem letu. V načrtu je namreč poleg ustaljenega urnika vaj in tradicionalnih nastopov (prvi maj, novoletna koncerta, tradicionalna gostovanja, sodelovanja s sosednjimi godbami, ...) tudi obisk prijateljske godbe v avstrijskem St. Lambrechtu in organiziranje spomladanskega promenadnega koncerta v središču Lukovice.

OBČNI ZBOR (8. 2. 2007)
Deveti redni letni občni zbor Godbe Lukovica bo v petek, 16. februarja 2007 ob 19.00 v kulturnem domu Janka Kersnika v Lukovici. Vabljeni vsi člani društva, simpatizerji in vsi, ki vas zanima sodelovanje z Godbo Lukovica. Vabljeni!

ZBIRAMO PRISPEVKE ZA PRAPOR (14. 1. 2007)
Pred praznovanjem desete obletnice Godbe Lukovica leta 2008 še naprej intenzivno zbiramo sredstva za izdelavo praporja in vas ob tej priložnosti vabimo, da se donatorjem pridružite tudi vi. V kolikor nameravate prispevati svoj delež k praporju Godbe Lukovica in s tem k obogatitvi dejavnosti našega društva pohitite, saj bomo sredstva zbirali le še nekaj mesecev. Vse potrebne podatke za nakazilo najdete na podstrani osnovni podatki. Veselimo se vašega prispevka in se vam že vnaprej zahvaljujemo.

Cena za nakup znaša:
- srebrni žebljiček 41,73€ (10.000 SIT)
- zlati žebljiček 62,59€ (15.000 SIT)
- trak 417,29€ (100.000 SIT)
Hvala.


Galerija
Zastavo bo zamenjal prapor


FOTOGRAFIJE Z NOVOLETNEGA KONCERTA (12. 1.2007)
V galeriji slik si lahko ogledate fotografije z novoletnega koncerta.

NAZAJ NA AKTUALNE NOVICE


Aktualno
Logo 10 let
 
Logo gradnje doma
 
Loading...
Copyright © 2004 Godba Lukovica