Novice o Godbi Lukovica

Arhiv novic

NOVOLETNA KONCERTA (29. 12. 2006)
Letošnji, že sedmi novoletni koncert smo člani Godbe Lukovice izvedli 23. decembra 2006 v Lukovici in nato še štiri dni kasneje v Šentvidu pri Lukovici. Številni poslušalci, ki so do zadnjega kotička napolnili obe dvorani, so v prvem delu koncerta slišali skladbe, ki so bile posvečene znamenitim skladateljem. Ob 250 letnici rojstva W. A. Mozarta smo odigrali drugi stavek koncerta za klavir številka 21 v c-duru, kjer je solistični del skladbe na klarinet odigral Grega Strehar. Sledilo je delo velikega ljubitelja godbeništva Vinka Štrucla, ki nas je na žalost zapustil v letošnjem letu, in nato še skladba Matije Tomca, kjer smo se spomnili 20 letnice njegove smrti. V drugem delu koncerta so obiskovalci v teh zimskih dneh s skladbo Skalinada začutili vzdušje vzhodne obale jadranskega morja. V tem slogu so nadaljevali tudi gostje večera, klapa Mali grad iz Kamnika. Gre za edino klapo v Sloveniji, ki izvaja izključno dalmatinske pesmi. Po njihovem nastopu smo se jim pridružili tudi godbeniki in pod taktirko Luke Einfalta skupaj izvedli skladbi Da te mogu pismom zvati in Ribari. V zadnjem delu koncerta sta prisotne nagovorila predsednik Godbe Lukovica Bojan Andrejka in ob Dnevu samostojnisti in enotnosti še župan Občine Lukovica Matej Kotnik. Sledila sta skladbi Eye of the Tiger, naslovna tema iz znanega ameriškega boksarskega filma Rocky in Kam le čas beži, skladba najstarejšega še delujočega slovenskega narodnozabavnega ansambla Štirje kovači. Ob koncu programa pa smo še enkrat moči združili člani Godbe Lukovica in klapa Mali grad ter izvedli Zvezde na nebu žare. Navdušeno občinstvo je zahtevalo dodatek, ki smo ga z veseljem izvedli s skladbama Radetzky marsch in Slovenci.
Galerija Galerija Galerija
foto: Ivan Škrlec foto: Ivan Škrlec foto: Ivan Škrlec


VOŠČILO (23. 12. 2006)
Galerija


ZVOKI BAROKA (7. 12. 2006)
V kamniški Galeriji Veronika je dirigent Godbe Lukovica Luka Einfalt skupaj s Petro Einfalt in Igorjem Semetom v soboto 2. decembra izvedel koncert baročne glasbe. Na več kot enournem koncertu se je predstavil s štirimi skladbami in vsako je izvedel z drugim instrumentom. Tako je imela publika priložnost poslušati baročne skladbe zaigrane s tenorskim krilnim rogom, altovsko pozavno, tenorsko pozavno in tenorsko tubo. Na koncertu se je z dvema skladba s flavto predstavila tudi Petra Einfalt. Igor Seme pa je oba nastopajoča spremljal s klavirjem.
Galerija Galerija


NA PRAZNOVANJU OSNOVNE ŠOLE (4. 12. 2006)
V petek 1. decembra je Osnovna šola Brdo pri Lukovici praznovala 165 letnico obstoja in 40 letnico zgraditve nove šole. Ob koncu slavnostne prireditve v kulturnem domu Janka Kersnika v Lukovici smo s tremi odigranimi skladbami nastopili tudi godbeniki. Prireditve smo se seveda udeležili z veseljem, saj naše društvo vseskozi zelo dobro sodeluje s šolo na Brdu.
Galerija Galerija Galerija


KONCERT BAROČNE GLASBE (29.11.2006)
V soboto, 2. decembra 2006 ob 19. uri, bo v galeriji Veronika v Kamniku na sporedu koncert baročne glasbe. Nastopili bodo Petra Einfalt (flavta), Luka Einfalt (tenorski krilni rog, altovska pozavna, tenorska pozavna, tenorska tuba) in Igor Seme (klavir). Vstopnine ni. Vljudno vabljeni!

NOV E-MAIL NASLOV (14.11.2006)
Godba Lukovica ima nov naslov spletne pošte. Če nam želite pisati, to storite na naslov godba.lukovica@gmail.com.

NOVOLETNA KONCERTA (5.11.2006)
Tradicionalnna novoletna koncerta Godbe Lukovica, ki vsako leto pomenita vrhunec sezone, bosta na sporedu 23. decembra v Kulturnem domu Janka Kersnika v Lukovici ob 19. uri in 27. decembra v kulturnem domu Antona Martina Slomška v Šentvidu prav tako ob 19. uri. Vljudno vabljeni.

NOVE ORGLE, NOVO IGRIŠČE IN PRAZNOVANJE PETDESETLETNICE (9. 10. 2006)
V minulih desetih dneh smo lukoviški godbeniki nastopili na treh dogodkih. V soboto 30. septembra smo se zbrali in zaigrali ob blagoslovu novih orgel v podružni cerkvi Sv. Vida v Šentvidu pri Lukovici. Več slik si lahko ogledate v galeriji slik.
Galerija Galerija Galerija

Minulo soboto, 7. oktobram, pa so koračnice odmevale v Blagovici. Tam je namreč potekala slavnostna otvoritev novega športnega objekta z igriščem za nogomet, košarko in odbojko na mivki.
Galerija Galerija Galerija

Iz Blagovice smo se lukoviški godbeniki odpravili v Vrhovlje, kjer smo gospe Maji zaigrali ob njenem osebnem jubileju. Čestitamo!
Galerija Galerija


GODBA LUKOVICA VABI V INTERNO GLASBENO ŠOLO (25.9.2006)
V interni glasbeni šoli Godba Lukovica razpisuje eno prosto mesto za učenje pozavne in dve za klarinet. K poučevanju, ki ga tudi sofinanciramo, ste vabljeni vsi, ne glede na starost. Za dodatne informacije se lahko oglasite na naših vajah, ki potekajo vsak torek in četrtek ob 19.30 v kulturnem domu v Šentvidu pri Lukovici. Vse v zvezi s tem lahko izveste tudi na telefonski številki 041/606-572.
Veselimo se vašega obiska!

PESTER ZAČETEK SEPTEMBRA (12. 9. 2006)
Po tradiciji je v prvem tednu septembra Godba Lukovica vključena v številne prireditve ob prazniku Občine Lukovica. Tokrat smo najprej nastopili 2. septembra ob proslavi 60-letnice Lovske družine Lukovica, ki je potekala v dvorani kulturnega doma Janka Kersnika v Lukovici.Proslava Še isti dan je nato skozi Prevoje in Šentvid v organizaciji konjerejskega društva Lukovica potekala povorka, ki smo se je udeležili tudi lukoviški godbeniki. Že v nedeljo, 3. septembra, na dan pred praznikom občine Lukovica 4. septembrom, pa je Turistična zveza Lukovica na Brdu pri Lukovici pripravila povorko s prikazom starih običajev in predstavitvijo društev, ki delujejo v dolini Črnega grabna. Povorko in predstavitev društev v gozdičku na Brdu smo z nekaj zaigranimi koračnicami otvorili prav člani Godbe Lukovica. S tem pa prireditev ob občinskem prazniki še ni bilo konec in že v petek 8. septembra je Godba Lukovica prisostvovala slovestnosti ob otvoritvi novih prostorov vrtca Medo v podružnični šoli v Krašnji. Še isti večer smo nato zaigrali še nekaj skladb pred novim prireditvenim šotorom v Šentvidu pri Lukovici, kjer se je odvijala osrednja prireditev ob prazniku Občine Lukovica. Naslednji dan, v soboto 9. septembra, smo bili na poroki člana Godbe Lukovica, tolkalca Tomaža Slaparja in Urše Mandeljc, ki smo ju tako na cerkveni kot civilni poroki s koračnicami pospremili v zakonski stan. Naporna prva dva septembrska konca tedna smo zaključili v nedeljo 10. septembra z udeležbo na 36. povorki ob dnevu narodnih noš v Kamniku, kjer smo bili eni izmed 1600 nastopajočih na tej tradicionalni prireditvi.

Galerija Galerija Galerija
Povorka ob obletnici konjerejskega društva Lukovica Povorka in predstavitev društev na Brdu pri Lukovici Otvoritev vrtca v Krašnji

Galerija Galerija Galerija
Osrednja proslava ob prazniku Občine Lukovica Poroka Tomaža Slaparja in Urše Mandeljc 36. dnevi narodnih noš v Kamniku


ZAČELI AKTIVNOSTI ZA PRAZNOVANJE 10. OBLETNICE (1. 9. 2006)
Naše društvo bo v letu 2008 praznovalo deseto obletnico delovanja in v njeno počastitev smo že začeli izvajati aktivnosti. Eden izmed projektov je tako luč sveta ugledal danes. Lansko leto, točneje 25. junija 2005, je naše društvo s pomočjo občine Lukovica, kulturnimi, športnimi in ostalimi društvi organiziralo množični obisk preko 300 občanov občine Lukovica v avstrijski St. Lambrecht, kjer sta se pobratili naša občina in občina St. Lambrecht. Ob obletnici tega pobratenja pa smo v Godbi Lukovica izdali DVD film o lanskem dogajanju pri naših prijateljih v Avstriji.
Galerija
V Godbi Lukovica pa smo se odločili, da DVD razpošljemo, kot prilogo občinskega glasila Rokovnjač, vsakemu gospodinjstvu v Občini Lukovica in tako pokažemo našo aktivnost ter hkrati obvestimo, da v prihodnjem letu nameravamo izdelati godbeni prapor. Zato tudi naprošamo in vabimo vse zainteresirane k sodelovanju, da prispevate svoj delež k praporju Godbe Lukovica.
Galerija
Cena za nakup srebrnega žebljička znaša 10.000 SIT (42€), za zlati žebljiček 15.000 SIT (63€), za trak pa 100.000 SIT (417€). Zelo veseli bi bili vašega prispevka, ki bi še obogatil dejavnost našega društva in pripomogel k dvigu kakovosti orkestra. Vsem, ki boste prispevali za izdelavo praporja se že vnaprej najlepše zahvaljujemo.
Galerija


GODBA LUKOVICA VABI K SODELOVANJU NOVE ČLANE (1.9.2006)
Godba Lukovica v septembru vpisuje nove člane. Zato ste vsi, ki že igrate instrument in še niste naši člani, vljudno vabljeni v orkester.
V interni glasbeni šoli Godba Lukovica razpisuje po eno prosto mesto za učenje pozavne, roga in tube. K poučevanju ste vabljeni vsi, ne glede na starost. Za dodatne informacije se lahko oglasite na naših vajah, ki potekajo vsak torek in četrtek ob 19.30 v kulturnem domu v Šentvidu. Vse v zvezi s tem lahko izveste tudi na telefonski številki 041/606-572.
Veselimo se vašega obiska!

ZAČELI Z NOVO SEZONO (29. 8. 2006)
Tudi za Godbo Lukovica je počitnic konec. Po poletnem oddihu in slabih dveh mesecih premora smo člani lukoviške godbe minuli teden že začeli z vajami. Te bodo tudi v sezoni 2006/2007 potekale v Kulturnem domu v Šentvidu pri Lukovici dvakrat tedensko in sicer ob torekih ter četrtekih ob 19.30.

Za nami pa je že tudi prvi nastop. V soboto 29. avgusta smo bili povabljeni, kot skrito presenečenje, na praznovanje osebnega jubileja v Črnuče, kjer smo z zaigranimi skladbami in prisotnostjo zelo razveselili slavljenko.
Galerija Galerija
Ta nastopa pa je bil dober uvod v številne prihajajoče nastope prihodnji konec tedna in tudi v nadaljevanju sezone, vse do prvega vrhunca, prednovoletnega koncerta. Kje vse bomo do takrat nastopili si v rubriki nastopi.

OBISK PRI SPONZORJU NA POSESTVU PULE (6. 7. 2006)
Dober teden dni potem, ko so pri Kranjski investicijski družbi (enem izmed pokroviteljev Godbe Lukovica) v bližini Trebelnega na Dolenjskem uradno otvorili Posestvo Pule, smo na povabilo lastnika omenjenega podjetja Jožeta Andreliča v nedeljo 2. julija obiskali to prvo elitno podeželsko apartmajsko naselje v luksuzni kategoriji v Sloveniji tudi lukoviški godbeniki. Seveda je bil naš obisk v prvi vrsti namenjen popestritvi dogajanja in zato smo vsem gostom na balkonu restavracije Pod skednjem pripravili enourni glasbeni program.
Galerija Galerija Galerija


PRED POČITNICAMI TRIJE NASTOPI (28. 6. 2006)
Še pred pričetkom počitnic, ki se za Godbo Lukovica pričnejo v juliju, smo bili v soboto 17. junija prisotni na kolesarski dirki za Veliko nagrado Občine Lukovica, kjer smo popestrili dogajanje in zaigrali nekaj koračnic iz našega repertoarja. V petek 23. junija pa je Občina Lukovica na Mali Lašni pripravila proslavo ob Dnevu državnosti. Na jasi ob pomniku Lokvanj je godba zaigrala fanfare in himno Zdravljico. Več slik s proslave si lahko ogledate v galeriji slik.
Galerija Galerija Galerija
foto: Marko Breznik foto: Anže Kočar foto: Anže Kočar

Eden zadnjih nastopov pred počitnicami pa je bil na srečanju vseh Gradišč v Sloveniji v Gradiščah pri Lukovici. Druženje se je pričelo s sprevodom, ki so ga vodili konjeniki Konjerejskega društva Lukovica. Za njim smo v ubranem koraku sledili godbeniki iz Lukovica, nato pa vsi udeleženci srečanja, ki jih je bilo iz vseh Gradišč po Sloveniji blizu 800. Na prireditvenem prostoru je sledilo druženje, ki smo ga z veselimi skladbami otvorili prav godbeniki.
Galerija Galerija Galerija


ZAIGRALI NA PRAZNIKU ČEŠENJ (15. 6. 2006)
Minuli vikend ali točneje v nedeljo 11. junija smo se člani Godbe Lukovica odpravili v Goriška Brda na tamkajšnji vsakoletni tradicionalni Praznik češenj. Na prireditev je bilo povabljenih več pihalnih orkestrov in ostalih skupin, ki so razporejene po vaseh popestrile dogajanje po celotnih Goriških Brdih. Pot je lukoviške godbenike tako najprej vodila v prikupno in slikovito vasico Hum. Prijazni domačini so nas v središču kraja res toplo sprejeli in v tamkajšnjem kulturnem domu pripravili obložene mize, ki so se šibile od dobrot in odličnega domačega briškega vina. Pričakale so nas tudi polne košare češenj in razne sladice z dodatki češenj. Seveda nismo hoteli ostati dolžni in smo zbranim najprej pripravili več kot pol urni nastop z igranjem koračnic. Sledilo pa je druženje in navezovanje stikov k čemer so z narodnozabavnimi vižami pripomogli tudi člani ansambla Mi Štirje. Mladi muzikanti iz Črnega grabna so se namreč na povabilo lukoviške godbe udeležili izleta in poskrbeli, da se je v Humu tudi plesalo.
Galerija Galerija Galerija

Po več kot triurnem druženju je sledilo slovo od gostiteljev na Humu in velika obojestranska želja po še kakšnem snidenju v bližnji prihodnosti. Nato pa smo se odpravili v središče Brd Dobrovo. To je bilo osrednje prizorišče in stičišče vseh udeležencev te velike prireditve, kjer smo se srečali z znanci iz ostalih godba iz vse Slovenije. V popoldanskih urah je Godba Lukovica še v Dobrovi zaigrala nekaj koračnic. Na koncu prireditve pa je sledil skupni nastop vseh godb (teh naj bi bilo kar šestnajst), ki smo zaigrali tri skladbe. Ob večerni vrnitvi proti domu pa smo bili lukoviški godbeniki mnenja, da bi enak izlet veljalo ponoviti tudi v prihodnjem letu.
Več slik je na voljo v galeriji slik.
Galerija Galerija Galerija


GODBA LUKOVICA ZAIGRALA KARDINALU FRANCU RODETU (3. 6. 2006)
Kardinal Franc Rode je prvič po 25. marcu, ko je bil sprejet v zbor kardinalov obiskal Slovenijo. Najprej se je ustavil v rojstni vasi Rodici pri Domžalah, kjer so mu topel sprejem pripravili tamkajšnji domačini. Dogodku pa smo prisostvovali tudi lukoviški godbeni, ki smo z nekaj zaigranimi skladbami pozdravili gospoda Rodeta. Predsednik godbe Lukovica gospod Bojan Andrejka je ob tej priložnosti čestital kardinalu ob njegovem imenovanju in mu podaril maskoto godbenika rokovnjača. Pred domačo hišo je nato gospod Rode blagoslovil kapelico (zasnoval jo je župan Občine Lukovica gospod Matej Kotnik) in daroval mašo v Grobljah.
Več slik je na voljo v galeriji slik.
Galerija Galerija Galerija


KUPIMO F-TUBO (23.5.2006)
Godba Lukovica kupi rabljeno in dobro ohranjeno F-tubo. Ponudbe in informacije lahko sporočite: po navadni pošti na naslov Godba Lukovica, Stari trg 1, 1225 Lukovica; po elektronski pošti godba.lukovica@email.si ali na tel. številko 041/606-572 (g. Bojan).

PREDSTAVITEV GODBE LUKOVICA NA OSNOVNI ŠOLI (22. 5. 2006)
Člani godbe Lukovica na čelu z dirigentom Luko Einfaltom smo z namenom navdušiti mlade za igranje instrumentov in s tem pridobiti nove člane, v sodelovanju z Glasbeno šolo Domžale, ki je na oddelku Brdo razpisala devet prostih mest za poučevnje, v četrtek 11. maja, na Osnovni šoli Brdo pri Lukovici pripravili predstavitev instrumentov in godbe. Zbranim osnovnošolcem so se na posameznih instrumentih predstavili učenci glasbene šole in odigrali po eno skladbo. S tem je bila predstavljena celotna paleta pihal (flavta, klarinet, saksofon), trobil (rog, trobenta, pozavna in tuba) in tolkal. Ob koncu je zaigrala še godba Lukovica in pokazala kako zvenijo instrumenti združeni v orkester. Sledila je še bolj osebna seznanitev otrok z instrumenti, saj so jih lahko prijeli v roke, pihnili vanje in zaigrali kakšen ton.
Galerija Galerija Galerija
Predstavitev se je izkazala kot zelo uspešna, saj so učenci ob vpisu 12. in 13. maja zapolnili kar osem od devetih razpisanih mest na brdskem oddelku Glasbene šole Domžale. Prosto je ostalo še mesto klarineta, za katerega pa bo do konec avgusta potekal še en vpis. Zato so vsi zainteresirani otroci vabljeni, da se prijavijo za poučevanje tega instrumenta.


MEDNARODNI USPEH MARUŠE URANKAR (21. 5. 2006)
Članica Godbe Lukovica in učenka sedmega razreda Osnovne šole na Brdu, Maruša Urankar iz Zgornjih Lok, se je v mesecu aprilu udeležila tretjega mednarodnega glasbenega tekmovanja za pihala v Požarevcu v Srbiji in Črni gori. Flavtistka, ki je zastopala Glasbeno šolo Domžale, kjer obiskuje četrti razred, se je v konkurenci 292 tekmovalcev iz področja bivše Jugoslavije odlično odrezala, saj je dosegla 93,66 točk od 100-ih možnih in prejela prvo nagrado.
Galerija


PREDPRVOMAJSKI NASTOPI (11. 5. 2006)
Godba Lukovica se je že osmo leto zapored podala na predprvomajske nastope po krajevnih skupnostih občine Lukovica. Tokrat so zvoke koračnic najprej slišali krajani Rafolč. Pot je nato godbenike vodila do Spodnjih Prapreč, kjer smo skupaj z zbranimi vaščani prikorakali do kozolca, ob katerem je stal tudi prelep mlaj. V Zlatem Polju je žal začelo deževati, zato smo tokrat godbeniki in obiskovalci zamenjali vloge. Godbeniki smo zaigrali pod pokrito tribuno, obiskovalci pa so nas z dežniki v roki spremljali na igrišču. Sledil je nastop v Trnjavi, kjer se je Godba Lukovica predstavila prvič. Zavidljivo število tamkajšnjih krajanov in obilna pogostitev je dokazala, da smo bili še kako dobrodošli. Nato so zvoki godbe odmevali v Krašnji in nekoliko kasneje še na Trojanah. Sedma postaja tokratnih predprvomajskih nastopov je bila Blagovica. Tamkajšnji prebivalci že tradicionalno pripravijo velik kres, ki so ga tokrat prižgali ob prihodu godbe. Ob koncu je v večernih urah sledil še zaključek na Prevojah, kjer se je, kot na vseh letošnjih krajih, kljub dežju zbralo veliko število poslušalcev.
Galerija Galerija Galerija


NA PREDSTAVITVI OBČINE LUKOVICA (11. 5. 2006)
Občina Lukovica se je tudi letos v okviru Podjetne regije predstavila na cvetlični razstavi v Arboretumu v Volčjem Potoku. Tokratno predstavitev 28. aprila je spremljalo deževje, a to lukoviških godbenikov ni motilo. Kljub kislemu vremenu smo se zbrali pred vhodom parka, pripravili krajšo promenado in ob koncu odigrali še nekaj koračnic pred predstavitvenim šotorom. Žal pa so se dežja zbali obiskovalci, ki se jih je v Arboretumu zbralo veliko manj kot je bilo pričakovati.
Galerija Galerija


VABILO NA PREDPRVOMAJSKE NASTOPE (24. 4. 2006)
Tudi letos bo Godba Lukovica na predvečer praznika 1. maja obiskala kraje po celotni Občini Lukovica. Tako ste vsi vljudno vabljeni, da se nam pridružite 30. aprila, ko bodo nastopi potekali po naslednjem razporedu:

14.00 Rafolče
14.45 Sp. Prapreče
15.45 Zlato Polje
16.45 Trnjava
17.30 Krašnja
18.30 Trojane
19.30 Blagovica
20.50 Prevoje

Živel 1. maj.

VELIKONOČNA PROCESIJA IN ZAJTRK (21. 4. 2006)
Kot veleva tradicija godbe Lukovica smo tudi letos njeni člani sodelovali pri velikonočni vstajenjski procesiji pri cerkvi Marijinega vnebovzetja na Brdu pri Lukovici. 16. aprila smo tako po iz cerkve okoli grajskega ribnika in nazaj zaigrali nekaj skladb iz velikonočnega repertoarja. Ob koncu slovensnosti je sledil še skupni velikonočni zajtrk s šunko, hrenom, potico in pirhi, ki nam ga, kot je v običaju pripravijo v Gostilni pri Bevcu v Lukovici. Ob tej priložnosti izrekamo tudi zahvalo lastniku gostilne gospodu Stanetu za odlično pripravljen zajtrk.
Galerija Galerija


REDNI LETNI OBČNI ZBOR DRUŠTVA (16. 3. 2006)
V februarju so na osmem rednem letnem občnem zboru godbe Lukovica njeni člani potegnili črto pod leto 2005. Poročila o sedmem letu delovanja so, kot veleva statut, podali predsednik, skrbnik opreme, arhivar, blagajnik ter predsednika nadzornega odbora in častnega razsodišča. Glavni poudarki poročil so bili predvsem zelo dobro delovanje društva, saj je bilo opravljenih kar petindvajset javnih nastopov, od tega enajst izven meja občine Lukovica. Vrhunec pa je bil poleg treh koncertov, dva novoletna in koncert na gradu Tuštanj, udeležba na dnevu narodnih noš v Kamniku in predvsem organizacija obiska v Avstrijo ter pobratenje s tamkajšnjo godbo iz St. Lambrechta. Godba se je tudi v preteklem letu številčno povečala, na skupno 44 članov. V letu 2005 je bil dokončno urejen tudi godbeni arhiv. V poročilu je prav tako zapisano, da godbena internetna stran deluje dobro in je vseskozi ažurirana ter dobro obiskana. Po zaslugi donacije občine Lukovica in s strani predsednika godbe zagotovljenih sponzorskih sredstev je finančno stanje omogočalo nabavo zelo dragih manjkajočih in zamenjavo starih dotrajanih inštrumentov. Tu so bila prvič pridobljena sredstva tudi iz Javnega sklada Republike Slovenije. Tako so sedaj vsi člani godbe zadovoljivo opremljeni z inštrumenti.
Galerija Galerija Galerija

Leto 2005 pa je bilo tudi prvo z novim strokovnim vodjem Luko Einfaltom, ki je orkester prevzel v začetku lanskega leta. S svojo prizadevnostjo in s primernim pedagoškim pristopom je kvalitetno raven godbe dvignil na še višji nivo, kar mu priznavajo mnogi ljubitelji godbe Lukovica kot tudi strokovnjaki iz glasbenih krogov. Ob koncu je bilo tako ugotovljeno, da je bil za leto 2005, v katerem je bilo izvedenih 90 vaj in 25 nastopov, plan dosežen in v nekaterih delih celo močno presežen. Seveda ne velja spati na starih lovorikah in zato je delovanje usmerjeno v prihodnost. Godba je že globoko zakorakala v osmo leto delovanja in zato bo poleg že ustaljenih aktivnosti na področju vaj in nastopov prioriteta izboljšanje kvalitete, razširitev repertoarja ter popularizacija godbe v občini in zunaj meja naše občine. Ker pa se bližamo že 10-i obletnici delovanja godbe bodo že v tem letu začele potekati nekatere aktivnosti za obeležitev tega jubileja. Tako je bil ob koncu zbora sprejet še načrtu za leto 2006, z glavnima poudarkoma posneti prvo DC ploščo, če bodo seveda zagotovljena finančna sredstva, ter v sodelovanju s sponzorji narediti godbeni prapor.


OSEBNI JUBILEJ ČASTNEGA ČLANA GODBE (7. 3. 2006)
Častni član godbe Lukovica Janez Kepic, ki je s svojim podjetjem Med-eko d.o.o. tudi sponzor godbe, je minuli mesec dopolnil 50 let. Za osebni jubilej smo mu nekaj veselih viž prišli zaigrati tudi lukoviški godbeniki in mu zaželeli vse najboljše tudi v prihodnje.
Galerija Galerija Galerija


GODBA LUKOVICA NA DOBRODELNEM PUSTNEM PLESU (2. 3. 2006)
Radio Ognjišče je letos že petič pripravil dobrodelno pustno Sobotno iskrico z naslovom Drobiž za riž. Športna dvorana Zavoda sv. Stanislava je bila tako 25. februarja prizorišče pustnega rajanja, ki smo se ga kot glasbeni gostje udeležili tudi lukoviški godbeniki. Glavna glasbenika, ki sta poskrbela za veselo pustno vzdušje v polni dvorani, sta bila sicer Nuša Derenda in harmonikar Matija Veninšek. Poleg tega pa je radio v sodelovanju z Misijonskim središčem Slovenije pripravil posebno oddajo in odprl telefonske linije, kjer so lahko poslušalci donirali denar za lačne na Madagaskarju. Poklicalo je 5.248 ljudi, ki so skupaj zbrali več kot 40 milijonov tolarjev. Z nastopom na dobrodelni prireditvi pa je tako tudi godba Lukovica prispevala delček v mozaik za odpravo revščine na Madagaskarju. Več o dobrodelni prireditvi si lahko preberete na spletni strani Radia Ognjišče.
Galerija Galerija Galerija
foto: djd foto: djd foto: djd

Galerija Galerija Galerija
foto: djd foto: djd foto: djd


PRIZNANJE ZA NAŠEGA BIVŠEGA DIRIGENTA JURETA MOČILNIKARJA (20. 2. 2006)
Župan občine Lukovica gospod Matej Kotnik je v začetku meseca bivšemu dirigentu godbe Lukovica Juretu Močilnikarju podelil bronasto medaljo župana za posebne dosežke in prispevek k razvoju kulture v občini Lukovica. Jure Močilnikar je namreč med glavnimi pobudniki za ustanovitev godbe Lukovica. Leta 1998, ko je ta začela delovati je prevzel tudi njeno dirigentsko palico. Ob vodenju godbe je ogromno prispeval tudi k izobraževanju njenih članov. Tako je v interni glasbeni šoli godbe Lukovica izobraževal bodoče godbenike in prispeval, da se je število članov v kratkem času povzpelo do zavidljive številke. Z uspešnim dirigiranjem godbe je zaključil z novoletnim koncertom leta 2004. Še vedno pa z lukoviško godbo sodeluje kot učitelj v njeni interni glasbeni šoli ter tako še naprej skrbi za nov godbeniški kader.
Galerija


DOLOČEN NOV DATUM OBČNEGA ZBORA (6.2.2006)
Vodstvo društva je razpisalo 8. redni letni občni zbor, ki bo v petek 10. februarja 2006 ob 18.00 v Kulturnem domu Antona Martina Slomška v Šentvidu. Vabljeni vsi člani društva. Zbora se lahko udeležite tudi simpatizerji godbe Lukovica.

Vljudno vabljeni!

OBČNI ZBOR PRESTAVLJEN (2.2.2006)
Zaradi objektivnih razlogov je 8. redni letni občni zbor prestavljen. Nov datum bo objavljen v naslednjih dneh.

OBČNI ZBOR (27.1.2006)
Čas je da pod leto 2005 potegnemo črto. Zato je vodstvo društva razpisalo 8. redni letni občni zbor, ki bo v petek 3. februarja 2006 ob 18.00 v Kulturnem domu Antona Martina Slomška v Šentvidu. Vabljeni vsi člani društva. Zbora se lahko udeležite tudi simpatizerji godbe Lukovica.

Vljudno vabljeni!

PRAZNIKE POPESTRILI Z NOVOLETNIMA KONCERTOMA (2. 1. 2006)
Godba Lukovica je v prazničnih decembrskih dneh pripravila šesti novoletni koncert. Kot v zadnjih letih je bil izveden najprej v kulturnem domu v Lukovici, tokrat 23. decembra. Občina Lukovica je ob tej priložnosti z govorom župana gospoda Mateja Kotnika počastila tudi državni praznik Dan samostojnosti in enotnosti. Ponovitev koncerta je sledila še tri dni kasneje v šentviškem kulturnem hramu. Glasbeni program smo lukoviški godbeniki pričeli s koračnicama Slovenska koračnica in Čez mestni park. Sledili sta skladbi ikon slovenske narodnozabavne glasbe Vilka in Slavka Avsenika Mi ga spet žingamo ter Ljubezen in hrepenenje. V slednji se je kot solist na pozavni predstavil novi kapelnik Luka Einfalt. To je bil namreč prvi novoletni koncert godbe Lukovica pod njegovim vodstvom, odkar je v začetku leta 2005 prevzel dirigentsko palico od Jureta Močilnikarja. Koncert se je nadaljeval z nekoliko resnejšo skladbo Pavane in blue s solistoma Sandijem Oražmom na trobenti in Sento Avbelj na saksofonu. V mrzlih zimskih dneh so ritmi Španskih gradov, gre za skladbo v štirih delih, prinesli sončni žarek s pirenejskega polotoka.
Galerija Galerija Galerija
foto: djd foto: djd foto: djd

Na oder so nato stopili gostje večera člani narodnozabavnega ansambla Mi štirje. Gre za kvartet mladih perspektivnih glasbenikov, kjer sta dva hkrati tudi člana naše godbe. Njihove ritme smo nadaljevali tudi godbeniki, saj smo zaigrali skladbi Po dekle in Visoko nad oblaki avtorja Lojzeta Slaka. Nato je bila na sporedu predstavitev letošnjih novih članov godbe Lukovica. Po govoru in zahvali predsednika godbe gospoda Bojana Andrejka je sledilo še skupno voščilo in zdravica z županom občine Lukovica. Veselemu decembrskemu vzdušju smo se nato pridružili tudi godbeniki, saj smo skladbo Don't worry, be happy brez skrbi odigrali s sončnimi očali. Smeh občinstva pa smo poželi pred začetkom zadnje skladbe v programu Jingle Bells Rhapsody, ko smo si na kapelnikov znak vsi nadeli božične kape. Navdušenemu občinstvu smo v dodatku pripravili presenečenje in za popoln večer zaigrali Radetzky marsch. Številni obiskovalci, ki so predvsem v Šentvidu napolnili dvorano do zadnjega kotička, so nam še posebej v vzpodbudo, hkrati dokaz, da smo v letu 2005 delali dobro in obveza da bomo v tem letu še boljši.
Več slik je na voljo v galeriji slik.
Galerija Galerija Galerija
foto: djd foto: djd foto: djd


NAZAJ NA AKTUALNE NOVICE


Aktualno
Logo 10 let
 
Logo gradnje doma
 
Loading...
Copyright © 2004 Godba Lukovica