Novice o Godbi Lukovica

Arhiv novic

VOŠČILO (24. 12. 2005)

Galerija


VABILO NA NOVOLETNI KONCERT (8. 12. 2005)

Galerija


Na ogled kratki filmi (26. 11. 2005)
Na podstrani Naša glasba so na ogled kratki filmi z našega novoletnega koncerta 2004.

Spominska slovesnost ob Dnevu spomina na martve (3. 11. 2005)
Tradicionalna spominska slovesnost občine Lukovica ob Dnevu spomina na mrtve, kjer župan položi vence žrtvam prve in druge svetovne vojne poteka tudi ob zvokih žalostink godbe Lukovica. Seveda je bilo tako tudi letos in sicer 28. oktobra, ko smo se ob spomeniku NOB, Marijinem spomeniku in kapelico Žalostne matere božje poklonili preminulim.
Galerija Galerija Galerija


Drugi o nas (9. 10. 2005)
Siolov športni portal je v preteklih dneh objavil obsežno fotoreportažo s teka za krof v Krašnji. Seveda so opazili tudi našo godbo in ji namenili nekaj prostora. Slike si lahko ogledate na Sportalu.

Tek za krof (4. 10. 2005)
V deževnem nedeljskem dopoldnevu 2. oktobra je bil v Krašnji na sporedu 20. jubilejni tek in pohod za krof. Ob številnih spremljevalnih prireditvah so organizatorji v goste povabili tudi godbo Lukovica. Tako smo z maširanjem skozi kraj počastili in otvorili ta športno-zabavni dogodek. Nekaj več slik najdete v galeriji.
Galerija


Gostovanje na Kureščku in na 35. dnevih narodnih noš (17. 9. 2005)
Drugi septembrski konec tedna je minil v gostovanju izven občine Lukovica. 10. septembra smo se odzvali vabilu in zaigrali na Kureščku, kjer je tamkajšnji občan praznoval abrahama. Dan kasneje, 11. septembra, je v Kamniku potekala tradicionalna povorka ob 35-ih dnevih narodnih noš. Prvič smo se je udeležili tudi lukoviški godbeniki in se tako predstavili ogromni množici ljudi.
Galerija Galerija Galerija


Godba Lukovica ob 4. septembru prazniku Občine Lukovica (6. 9. 2005)
Prireditve ob občinskem prazniku so potekale tudi ob skladbah godbe Lukovica. V petek 2. septembra smo prisostvovali odprtju križišč Lukovica 4 in Zlato polje v Šentvidu ter dogodku s koračnicami dodali slavnostno noto. V večernih urah je sledil še nastop na osrednji proslavi ob občinskem prazniku v Krašnji.
Galerija Galerija Galerija


Po počitnicah s polno paro v novo sezono (2. 9. 2005)
Po slabih dveh mesecih poletnega dopusta smo člani godbe Lukovica konec avgusta začeli novo glasbeno leto - naše osmo. Ponovno smo pričeli z vadbo, ki poteka dvakrat tedensko v prostorih Kulturnega doma Antona Martina Slomška v Šentvidu pri Lukovici.
V avgustu pa smo opravili že tudi dva nastopa. Prvega, 25. avgusta v nočnih urah ob postavljanju mlaja županu občine Lukovica Mateju Kotniku. Drugega pa v soboto 27. avgusta, ko smo zaigrali mladoporočencema Mateju Kotniku in Tei Lončar, ob njuni poročni slovesnosti v cerkvi sv. Martina v Dobu pri Domžalah.
Galerija Galerija Galerija

V septembru in oktobru bomo lukoviški godbeni nastopili na še nekaterih prireditvah. Če bi nas radi slišali, si v rubriki nastopi oglejte točen razpored naših nastopov.


Do konca avgusta smo na zasluženem dopustu (7. 7. 2005)


Na obisku v St. Lambrechtu v Avstriji (5. 7. 2005)
V soboto 25. junija je iz središča Lukovice proti St. Lambrechtu na Avstrijskem Štajerskem krenilo preko 300 občanov Občine Lukovica. Med številnimi društvi smo bili tudi soorganizatorji izleta, godba Lukovica. Prijateljska godba iz St. Lambrechta nas je pričakala že ob samem prihodu v ta kraj. Sledil je obisk in ogled njihovega godbenega doma. Po kosilu pa nas je že čakala obveznost na prijateljski nogometni tekmi med občinama, kjer smo zaigrali nekaj koračnic. Ob petih popoldne je v središču trškega mesta St. Lambrecht potekala prireditev, kjer so se predstavila nekatera društva iz občine Lukovica. V kulturnem programu pa smo se izmenjaje predstavili godba Lukovica, godba St. Lambrecht, mešani pevski zbor Šentviški zvon, mešani pevski zbor St. Lambrecht in moški pevski zbor Lipa. Ob koncu je sledil glavni del s slavnostnim podpisom listine o pobratenju. V imenu trške občine St. Lambrecht jo je podpisal njen župan gospod Johann Pirer, v imenu občine Lukovica pa župan gospod Matej Kotnik.
Galerija Galerija Galerija

Galerija Galerija Galerija

Galerija Galerija Galerija


Bili smo na kolesarski dirki za VN Lukovice in Učakarjevih dnevih (30. 6. 2005)
V soboto 18. junija je bila v okolici Lukovice na sporedu druga krožna kolesarska dirka za Veliko nagrado Občine Lukovica. Organizator Kolesarski klub Hrast Dob je k sodelovanju povabil tudi našo godbo, ki je pred slovesno podelitvijo zaigrala na prireditvenem prostoru. Ker je dirka štela za amatersko državno prvenstvo in Pokal Slovenije smo ubrano zaigrali tudi slovensko himno Zdravljico.
Galerija Galerija Galerija
Še isti večer smo se odzvali vabilu prijateljske godbe iz Moravč. Slednji so na Tustanju, v prijetnem grajskem ambinetu pripravili glasbeni večer skladatelja Gvida Učakarja. Koncert je minil v treh delih. Najprej je zaigrala godba Moravče, nato godba Lukovica in za konec še obe hkrati.
Galerija Galerija Galerija


Valeta OŠ Janko Kersnik Brdo (29.6.2005)
Marko Juteršek, Katja Pavlin in Jaka Urbanija, vsi trije člani naše godbe, so se na valeti 15. junija poslovili od osnovne šole. Na njihovo povabilo smo ta dogodek obeležili tudi vsi ostali godbeniki. Skupaj z njimi pa smo zaigrali tudi vsem njihovim sošolcem ter zbrani publiki v dvorani Rekreacijsekga centra Urbanija v Lukovici. Več slik v rubriki galerija.
Galerija Galerija Galerija


Piknik (23.6.2005)
Naporne vaje in številni nastopi zahtevajo tudi sprostitev. Prav zato vsako leto godba priredi piknik za vse člane in njihove družine v prijetnem naravnem okolju. Letos je druženje potekalo 11. junija pri lovski koči nad Lukovico, ki nam jo je to popoldne prijazno odstopila Lovska družina Lukovica. Jedi na žaru, hladna pijača, dobra volja, prijetno kramljanje in športno udejstvovanje je kratek povzetek dogajanja.
Galerija Galerija Galerija

Galerija Galerija Galerija


Bili smo na devetem festivalu koračnic v Mengšu (23.6.2005)
4. junija smo se udeležili 9. festivala koračnic "Naj slovenska koračnica Mengeš 2005". Organizator Kulturno društvo Mihaelov sejem je, v sodelovanju z Zvezo slovenskih godb in Domžalsko izpostavo Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, za razliko od preteklih let tokrat pripravil tekmovanje sodelujočih godb. Tako smo se Mengeš, Šoštanj, Polskava, Škofja Loka in Lukovica pomerili s po tremi koračnicami, eno obvezno in dvema po izbiri. Rezultati tričlanske strokovne žirije so po koncu vseh nastopov potrdili, da lukoviška godba v ničemer ne zaostaja za ostalimi s stoletno tradicijo.
Galerija


Obisk St. Lambrechta na Avstijskem Štarejskem (1.6.2005)
Godba Lukovica v sodelovanju z Občino Lukovica 25. junija 2005 organizira obisk občine St. Lambrech na Avstrijskem Štajerskem, s slavnostnim podpisom listine o pobratenju. Vsi občani Občine Lukovica vljudno vabljeni, da se nam pridružite. Podrobnosti glede programa in prijav lahko dobite s klikom na ta stavek.

NAZAJ NA AKTUALNE NOVICE


Aktualno
Logo 10 let
 
Logo gradnje doma
 
Loading...
Copyright © 2004 Godba Lukovica