Novice o Godbi Lukovica

Kaj bo dobrega?

VOŠČILO
Prevoje pri Šentvidu, 25. december 2011SLAVNOSTNI KRES
Šentvid pri Lukovici, 24. junij 2011 - Po sveti maši za domovino v cerkvi Sv. Vida je ob športnem igrišču v Šentvidu pri Lukovici potekalo družabno srečanje s slavnostnim kresom. V kulturnem programu je nastopila tudi Godba Lukovica.
Galerija
Foto: djd


OBČNI ZBOR GODBE LUKOVICA
Prevoje pri Šentvidu, 4. marec 2011 - Na rednem letnem občnem zboru so člani Godbe Lukovica ugotovili, da je za njimi še eno uspešno leto delovanja. Opravljenih je bilo enaindvajset javnih nastopov in približno osemdeset vaj, ki so po začrtanem programu potekale dvakrat tedensko. Zaznati je vedno večji interes mladih za sodelovanje v godbi. Lani se orkestru priključilo pet novih članov in tako ima Godba Lukovica sedaj skupno aktivnih kar 53 članov. Vse leto se je dopolnjeval godbeni arhiv, ki sedaj šteje že preko 200 skladb in za katerega vzorno skrbi Avguštin Gales. Najpomembnejši dogodek za Godbo Lukovica pa je bilo vsekakor dokončanje in uradna vselitev v svoje prostore nad vrtcem Medo na Prevojah v mesecu juniju. V letu 2010 se je namreč nadaljevalo z izdelavo in opremljanjem godbenih prostorov. Gradnja in oprema se je vršila s prostovoljnim delom godbenikov in sodelovanjem sponzorjev. Sredstva za godbeni dom pa so se poleg tega črpala tudi iz Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti. V celi gradnji je bilo opravljeno približno 500 delovnih ur godbenikov in vloženega približno 50.000 EUR finančnih sredstev. Od začetka pa do otvoritve je preteklo manj kot tri leta, kar je izjemen dosežek glede na opravljeno delo. Za redno delovanje je bilo večino finačnih sredstev v letu 2010, tako kot v preteklosti prejetih od Občine Lukovica preko razpisa za društva s področja kulture.
Galerija Galerija Galerija

Galerija GalerijaPRVA VAJA Z NOVIM DIRIGENTOM
Prevoje pri Šentvidu, 1. februar 2011 - Prvo vajo Godbe Lukovica po januarskih počitnicah je vodil novi dirigent Peter Šala. 14. januarja 2011 se je namreč zaključil razpis za novega strokovnega vodjo orkestra na katerega sta se prijavila dva kandidata. Upravni odbor je pregledal obe vlogi in po opravljenem razgovoru odločil, da novi, četrti dirigent v zgoodovini Godbe Lukovica postane Peter Šala.
Galerija


ŠEST NOVIH ČLANOV
Prevoje pri Šentvidu, 27. januar 2011 - Na novoletnem koncertu konec leta 2010 je Godba Lukovica tudi uradno v svoje vrste sprejela šest novih članov, ki so sicer pridno na vaje hodili že celtno jesen minulega leta. Plakete za članstvo v lukov'škem orkestru so tako prejeli: Matevž Blatnik - klarinet, Katarina Ocepek - flavta, Žiga Gošte - pozavna, Jan Demšar - pozavna, Andrej Strehar - tenor in Tanja Stražar - flavta (manjka na sliki).
GalerijaJAKA EINFALT BO PREDAL DIRIGENTSKO PALICO
Prevoje pri Šentvidu, 18. januar 2011 - Po zelo uspešnem novoletnem koncertu 2010 se je Jaka Einfalt zaradi osebnih razlogov odločil, da žal ne bo več vihtel dirigentske palice Godbe Lukovica. Kljub temu, da je bil dirigent le eno leto se je s člani orkestra zelo dobro razumel in je godbi dal svoj pečat ter s strokovnim pristopom uspešno nadgradil delo preteklih let.
Galerija Galerija GalerijaBORIS KOPITAR O GODBI LUKOVICA
Prevoje pri Šentvidu, 16. januar 2011 - Na decembrskem novoletnem koncertu Godbe Lukovica je kot povezovalec programa in gost nastopil znani televizijski voditelj in pevec Boris Kopitar. Skupaj z orkestrom je odpel dve skladbi: Prijatelji, ostanimo prijatelji ter White Christmas. Slednjo lahko poslušate spodaj.Boris Kopitar je po koncertu povedal kako je bilo sodelovati z Godbo Lukovica in kaj meni o njej.RAZPIS ZA MESTO DIRIGENTA
Prevoje pri Šentvidu, 4. januar 2011 - Godba Lukovica objavlja javni razpis za mesto dirigenta Godbe Lukovica.
BESEDILO RAZPISA

USPEŠEN TUDI DRUGI KONCERT
Šentvid pri Lukovici, 28. december 2010 - Lukoviški godbeniki so uspešno izvedli tudi novoletni koncert v Kulturnem domu Antona Martina Slomška v Šentvidu pri Lukovici. Obiskovalci so tako lahko uživali v glasbi Godbe Lukovica pod taktirko Jake Einfalta in v družbi povezovalca ter gosta koncerta Borisa Kopitarja.
Če ste zamudili koncert vam ponujamo skladbo Naša godba, eno izmed štirinajstih, ki so jih odigrali godbeniki.NOVOLETNI KONCERT V LUKOVICI
Lukovica pri Domžalah, 26. december 2010 – Godba Lukovica je izvedla prvega od dveh novoletnih koncertov na katerim je skupaj z Občino Lukovica obeležili tudi Dan samostojnosti in enotnosti. V Kulturnem domu Janka Kersnika v Lukovici se je trlo obiskovalcev, ki so slišali zelo raznolik in zanimiv repertoar dvanajstih koncertnih skladb. Začelo se je s koračnicama, nadaljevalo z jazzom, latino ritmi, filmskimi hiti in nato še s svetovno znanimi pop ter rock uspešnicami. Navdušila sta oba solista: Avguštin Gales v skladbi Bariton polka in Maruša Urankar s pikolom v poskočni skladbi Fičfirič. Kot je v običaju so bili na koncertu v vrste orkestra sprejeti novi člani, ki jih je bilo tokrat kar šest. Za dobro vzdušje je s povezovanjem programa poskrbel Boris Kopitar, tudi glasbeni gost, ki je ob spremljavi lukoviških godbenikov na koncu zapel pesmi White Christmas in Prijatelji, ostanimo prijatelji.
Galerija Galerija Galerija
Galerija Galerija Galerija
Galerija Galerija Galerija
Galerija Galerija Galerija
Galerija Galerija GalerijaVOŠČILO
Prevoje pri Šentvidu, 24. december 2010GENERALKA PRED NOVOLETNIM KONCERTOM
Prevoje pri Šentvidu, 23. december 2010 - Člani Godbe Lukovica pod vodstvom Jake Einfalta so opravili generalko pred letošnjima novoletnima koncertoma, ki bosta v nedeljo, 26. 12. 2010, ob 18.00 v Kulturnem domu Janka Kersnika v Lukovici pri Domžalah in v torek, 28. 12. 2010, prav tako ob 18.00 v Kulturnem domu Antona Martina Slomška v Šentvidu pri Lukovici. Vljudno vabljeni!
Galerija GalerijaPRAZNOVANJE
Prevoje pri Šentvidu, 12. november 2010 - Praznovali smo okroglo obletnico našega člana Eriha.
GalerijaSLOVENSKI VEČER ČEBELARSTVA
Brdo pri Lukovici, 29. september 2010 - V sklopu 3. Mednarodnega foruma o apiterapiji in 2. Mednarodnega foruma o kakovosti čebeljih pridelkov je rokovnjaškem gozdišču pod Čebelarskim centrom na Brdu pri Lukovici potekala družabna prireditev. Udeležence foruma iz več kot 20-ih držav je ob prihodu na prizorišče pozdravile narodne noše in Godba Lukovica, ki je kasneje nastopila tudi v kulturnem delu programa v prireditvenem šotoru.
Galerija Galerija GalerijaJUBILEJNI DNEVI NARODNIH NOŠ
Kamnik, 12. september 2010 - V Kamniku so pripravili že 40-e dneve narodnih noš. V nedeljski povorki se je številnim obiskovalcem tako kot zadnjih nekaj let tudi tokrat uspešno predstavila Godba Lukovica, ki je poleg igranja skladb pokazala še nekaj iz svojega show programa.
Galerija Galerija GalerijaPOLOŽILI TEMELJNI KAMEN
Prevoje pri Šentvidu, 10. september 2010 - Člani in članice Godbe Lukovica so zaigrali ob položitvi temeljnega kamna za prizidek vrtca Medo.
GalerijaZAČELI Z VAJAMI
Krašnja, 21. avgust 2010 - Po zasluženih počitnicah so člani in članice Godbe Lukovica začeli z vajami. Za začetek jesenske glasbene sezone pa so pripravili presenečenje Minki Gales ob njenem osebnem jubileju.
GalerijaNOVO GASILSKO VOZILO
Krašnja, 26. junij 2010 - Gasilci PGD Krašnja so prevzeli novo gasilsko vozilo. Na paradi in slavnosti prireditvi, ki je potekala hkrati s praznikom Dneva državnosti, je v programu sodelovala tudi Godba Lukovica.


OTVORITEV NOVIH GODBENIH PROSTOROV
Prevoje pri Šentvidu, 25. junij 2010 - Po dveh letih in pol dela so novi godbeni prostori v zgornjem delu vrtca Medo na Prevojah, ki so bili ob prevzemu povsem prazni in nedodelani, dobili končno podobo. Po zaključku del spomladi je tako 25. junija potekala otvoritev prostorov. Slovesnost se je začela s pozdravom predsednika Godbe Lukovica Bojana Andrejka povabljenim gostom in zahvalo vsem, ki so kakorkoli pomagali, da je godba dobila prostore v katerih bo lahko nadaljevala kvaliteten razvoj. Sledil je govor župana Občine Lukovica Mateja Kotnika v katerem je poudaril, da so novi prostori velika pridobitev za celotno občino, člani godbe pa so bili pogumni, da so se lotili tako zahtevnega projekta. Občina je godbi pomagala z oddajo prostorov, društvo pa si je nato samo brez dodatne finančne pomoči občine uredilo in dodelalo prostor. Na slovesnosti so bili prisotni tudi predstavniki godbe iz pobratene avstrijske občine St. Lambrecht, ki so ob tem dogodku lukoviški godbi podarili predvodniško palico. Sledila je otvoritev prostorov in sicer sta najprej župan Matej Kotnik in predsednik godbe Bojan Andrejka prerezala trak, nato pa je prostore blagoslovil župnik Andrej Svete. Po uradnem delu je seveda sledil ogled prostorov, ki so jih vsi zelo pohvalili. Slišati je bilo, da je novo domovanje Godbe Lukovica res lepo in funkcionalno urejeno ter da ima vse kar za uspešno delovanje potrebuje pihalni orkester od najpomembnejšega, velike vadbene sobe, ki je akustično opremljena, pisarniško-arhivskega prostora pa do predprostora z odlagalnimi pulti za instrumente, klubskega prostora z manjšo kuhinjo in omarami za hranjenje instrumentov, oblek, notnih knjižic, map in ostalega godbenega materiala. Po ogledu je sledil še zaključni del s pogostitvijo in druženjem. Posebno priznanje ob otvoritvi pa sta bila s strani godbenikov deležna predsednik godbe Bojan Andrejka in gospodar godbe Vili Gošte, saj sta v izvedbo projekta novih godbenih prostorov vložila izjemno veliko truda.
Galerija Galerija Galerija
Galerija Galerija Galerija
Galerija Galerija Galerija
Galerija Galerija GalerijaZAIGRALI GASILCEM
Motnik, 19. junij 2010 - Godba Lukovica je v soboto, 12. junija 2010, sodelovala na prevzemu in blagoslovu novega gasilskega vozila PGD Zgornji Tuhinj. Teden dni kasneje, 19. junija 2010, pa so se lukoviški godbeniki udeležili še slavnostne parade in obeležitve 110 letnice PGD Motnik.
Galerija GalerijaGODBA LUKOVICA V BELI KRAJINI
Metlika, 5. junij 2010 - Godba Lukovica se je v začetku junija predstavila v Beli Krajini. Točneje v Metliki, kjer je tamkajšnja mestna godba praznovala 160 letnico obstoja. Gre za eno najstarejših godb v Sloveniji, ki je ob častitljivem jubileju pripravila veliko slavje. Na povorko dvanajstih godb in ostalih društev, ki se je odvijala 5. junija po ulicah Metlike, so bili povabljeni tudi lukoviški godbeniki. Tako so se najprej belokranjskemu občinstvu predstavili v mimohodu, ki se je zaključil na prireditvenem prostoru, kjer so se zbrale vse sodelujoče godbe in skupaj zaigrale tri skladbe. V velikem šotoru pa je nato vsaka godba zaigrala še po dve zabavni skladbi. Člani Godbe Lukovica so občinstvo med drugim ogreli z venčkom skladb Alpskega kvinteta in s tem popestrili še prijetno 32. srečanje Zveze pihalnih orkestrov in godb Dolenjske in Bele Krajine, ki je potekalo sočasno s praznovanjem obletnice metliške godbe. Pihalni orkester iz Črnega grabna tako širi krog prijateljev in nadaljuje z dobrim sodelovanjem z godbami širom Slovenije.
Galerija Galerija Galerija
Galerija Galerija GalerijaVELIKI INTERVJU S PREDSEDNIKOM GODBE LUKOVICA
Prevoje pri Šentvidu, 31. maj 2010 - V majski številki Rokovnjača, javnem glasilu Občine Lukovica, je bil objavljen veliki intervju z Bojanom Andrejka, predsednikom Godbe Lukovica.


Kaj je o delovanju godbe, novem godbenem domu in še čem povedal predsednik Godbe Lukovica vam ponujamo tudi na naši spletni strani. Intervju si lahko preberete s klikom na spodnjo sliko.
MEDVEDKOV DAN VRTCA V ŠENTVIDU
Prevoje pri Šentvidu, 29. maj 2010 - Godba Lukovica je popestrila dogajanje na prireditvi Medvedkov dan, ki so ga pripravili v vrtcu Medo v Šentvidu pri Lukovici.
Galerija GalerijaSREČANJE ZDRUŽENJA BORCEV ZA VREDNOTE NOB TRZIN
Trzin, 15. maj 2010 - Območna organizacija Združenja borcev za vrednote NOB Trzin je pripravila 12. srečanje na katerem so obeležili tudi 65-o obletnico konca 2. svetovne vojne. Med nastopajočimi na tej prireditvi so bili tudi člani Godbe Lukovica, ki so zbranim zaigrali nekaj koračnic.
Galerija Galerija GalerijaBUDNICA
Trzin, 1. maj 2010 - Tako kot zadnjih nekaj let so bili lukov'ški godbeniki 1. maja zopet povabljeni v Trzin, kjer so tamkajšnjim občanom pripravili budnico na treh krajih v starem Trzinu, v industrijski coni in pred kulturnim domom. Tu se vsako leto zbere več ljudi, ki tako skupaj z Godbo Lukovica počastijo praznik dela.
Galerija Galerija Galerija
Galerija Galerija GalerijaPREDPRVOMAJSKE KORAČNICE
Prevoje pri Šentvidu, 30. april 2010 - Godba Lukovica ohranja tradicijo igranja koračnic na predvečer praznika dela prvega maja, ki traja že vse od leta 1999. Tudi tokrat so se godbeniki, bilo jih je 37, odpravili po številnih krajih Občine Lukovica. Prva postaja je bila Lukovica, kjer so zaigrali zbranim na osrednjem trgu. Nato so sledile koračnice in ostale skladbe na Trojanah, v Blagovici, Krašnji, Preserjah pri Lukovici, Rafolčah in kot vedno še zaključek na Prevojah. Vsekakor je bil to še en uspešen predprvomajski nastop za katerega gre zahvala prav vsem godbenikom in občanom, ki so prav na vseh krajih člane Godbe Lukovica toplo sprejeli in pogostili.


Galerija Galerija Galerija
Galerija Galerija GalerijaTUPILANI, DINOZAVRI, OBČINA IN GODBA LUKOVICA
Volčji Potok, 24. april 2010 - Godba Lukovica je v okviru predstavitve Občine Lukovica v Arboretumu pripravil dvourni program. Najprej so godbeniki v postroju maširali po parku, ki so ga krasili prelepi tulipani in kjer so bili razstavljeni dinozavri. Na nekaterih zanimivih mestih so se godbeniki ustavili za dlje časa in številnim obiskovalcem zaigrali pester program koračnic, zabavne in narodnozabavne glasbe.
Galerija Galerija Galerija
Galerija Galerija Galerija
Ob koncu je Godba Lukovica še kako popestrila dogajanje pred in v prireditvenem šotoru. Melodije Golice in ostalih skladb so privabile obiskovalce, ki so tako poleg godbe spoznali še vse ostale sodelujoče v predstavitvi Občine Lukovica.


POROKA V DEŽELI ROKOVNJAČEV
Lukovica pri Domžalah, 10. marec 2010 - Društvo za ohranjanje in oživljanje kulturne dediščine Skrinjica je pripravilo prireditev Poroka v deželi rokovnjačev, kjer so poleg rokovnjaškega izročila uspeli združiti še veliko različnih kulturnih društev iz vse Slovenije in tudi preko meja. Tega dogodka se je z veseljem udeležila tudi godba in tako z glasbo na osrednjem trgu v Lukovici otvorila dogodek, ki se je sicer skozi ves dan odvijal v Lukovici in v Šentvidu.
Galerija Galerija GalerijaVELIKONOČNA PROCESIJA
Brdo pri Lukovici, 4. april 2010 - Godba Lukovica se je tako kot pretekla leta tudi tokrat udeležila vstajenjske procesije, ki je potekala od cerkve Marije Vnebovzete do ribnika in mimo Kersnikove domačije nazaj do župnijske cerkve, kjer je nato potekala slovesna sveta maša.


SREČANJE FIČKOV V LUKOVICI
Lukovica pri Domžalah, 27. marec 2010 - Fičo klub Slovenija je že tretje leto zapored organiziral srečanje fičkov. V Lukovici pri Domžalah se je tako zbralo preko 100 lastnikov tega legendarnega vozila. Na srečanju je zaigrala tudi Godba Lukovica.


Galerija Galerija Galerija
Galerija Galerija Galerija
Galerija Galerija GalerijaPRESEGLI NAČRTE
Prevoje pri Šentvidu, 5. marec 2010 - Enajsto leto delovanja je bilo za Godbo Lukovica zelo delovno in odmevno, saj so člani orkestra s svojimi nastopi popestrili številne prireditve in promovirali občino. Izpostaviti velja predvsem nastop na TV Slovenija v oddaji NLP, kjer je Godba Lukovica odmevno predstavila sebe in občino Lukovica celotni Sloveniji. Najpomembnejši dogodek za lukoviški orkester pa je vsekakor vselitev v nove prostore nad vrtcem Medo na Prevojah. To godbi omogoča kvalitetno delovanje, kar je za orkester s 50 člani nujno potrebno, število članov pa se bo v prihodnje še povečevalo. Na rednem letnem občnem zboru v začetku marca je tako predsednik Bojan Andrejka, ki godbo vodi sedmo leto, v poročilu o delu za leto 2009 zapisal, da so bili načrti za preteklo leto preseženi.
Galerija Galerija Galerija
Skupno je orkester opravil sedemnajst javnih nastopov. Število članov pa se je ob koncu leta povečalo na že omenjenih 50, saj se je v letu 2009 godbi pridružilo kar 8 novih glasbenikov, kar je dokaz, da je pri mladih vedno večji interes za sodelovanje v godbi. To je vsekakor plod dobrega dela vodstva Godbe Lukovica in uspešnega sodelovanja z domžalsko glasbeno šolo in interno šolo godbe. S tem se je v letu 2009 dvignila tudi kvaliteta glasbenega izvajanja, kar priznavajo tako mnogi ljubitelji Godbe Lukovica kot tudi strokovnjaki iz glasbenih krogov. Za doseganje te ravni in izvajanje zahtevnih skladb je potrebno veliko vaj, ki so jih godbeniki v minulem letu opravili okoli 80, potekale pa so dvakrat tedensko ob torkih in četrtkih. Vodil jih je dirigent Luka Einfalt, ki se je konec leta poslovil s tega mesta in je tako na občnem zboru dirigentsko polico slavnostno predal novemu strokovnemu vodji Godbe Lukovica bratu Jaki Einfaltu. Na občnem zboru so bila podana poročila tudi ostalih organov društva, katerih skupna točka je bila dobro delovanje orkestra, ki je dopolnil arhiv skladb, ima še naprej zelo ažurno spletno stran in stabilno finančno stanje. Godba je večino sredstev za redno delovanje prejela od občine Lukovica, pridobila pa je tudi sredstva sponzorjev in Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti. Poseben projekt zadnjih dveh let pa je vsekakor gradnja godbenih prostorov. V poročilu o tej temi smo izvedeli, da so godbeniki nadaljevali z izdelavo in opremljanjem godbenih prostorov. Gradnja in oprema doma, ki je praktično že končan, se je vršila s prostovoljnim delom godbenikov in finančnim sodelovanjem podjetij. Obrtniki pa so marsikatero delo opravili sponzorsko. Sredstva za godbeni dom pa se redno črpajo iz Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti. V mesecu septembru so se godbeniki preselili v nove prostore za katere stroške (elektrika, voda, …) društvo plačuje samo. Od začetka gradnje do vselitve so tako potrebovali vsega 20 mesecev, kar je glede na opravljeno delo izjemen dosežek. V veliki meri je bila oprema pridobljena na način plačila materiala, delo pa je bilo s strani obrtnikov brezplačno. V tem projektu je sodelovalo večje število podjetij in obrtnikov, ki so z veseljem pomagali godbi. Povedati je potrebno, da je bila gradnja prostorov s strani godbe velik organizacijski projekt, ki ga je vodstvo izpeljalo z veliko truda in zavzetostjo. Za uspešno vodenje godbe in gradnjo godbenih prostorov so godbeniki z aplavzom nagradili predsednika godbe in vse ostale, ki pripomorejo k temu, da godba dobro deluje. K urejanju prostorov so velik delež prispevali tudi sami godbeniki, ki so lani opravili preko 100 prostovoljnih delovnih ur. Skupni vložek v godbeni dom v letih 2008 in 2009 tako znaša skupno preko 400 ur dela godbenikov.
Galerija Galerija Galerija
Ob pregledu uspešnega leta 2009 je predsednik Godbe Lukovica Bojan Andrejka dejal:“Godba Lukovica je bila s svojimi aktivnostmi in nastopi na vseh vidnejših dogodkih v občini in širši okolici eno izmed najbolj aktivnih društev v občini. V svojih vrstah združuje predvsem veliko število mladih, ki pridobivajo v godbi delovne navade, gradijo medčloveške odnose in spoznavajo dogodke in ljudi v občini in zunaj njenih meja. Zavedamo se, da brez izdatnih sredstev občine tega poslanstva godba ne bi mogla izpolnjevati. Zato pričakujemo tudi v bodoče podporo občine, mi pa se bomo potrudili, da bomo s svojim ljubiteljskim in prostovoljnim delom tudi sami prispevali k še višji strokovni ravni godbe in dobremu zastopanju občine Lukovica, ki bo vsem v čast.“


JAKA EINFALT NOVI DIRIGENT GODBE LUKOVICA
Prevoje pri Šentvidu, 18. februar 2010 - Jaka Einfalt je bil s strani komisije za izbor dirigenta in upravnega odbora Godbe Lukovica na javnem razpisu objavljenem na Zvezi slovenskih godb, Javnem skladu za kulturne dejavnosti in godbeni spletni strani izbran kot najprimernejši kandidat za novega dirigenta. S tem je na tem mestu nasledil svojega brata Luko Einfalta.
Jaka Einfalt, ki je prvo vajo Godbe Lukovica vodil v začetku februarja, prihaja iz Kamnika. Orkestrsko glasbo dobro pozna, saj je bil dolgo vrsto let član kamniške mestne godbe na pihala, še vedno pa je aktiven v Simfoničnem orkestru Domžale-Kamnik, kjer igra trobento. Sicer je mladi, 24 letni glasbenik, zaposlen kot učitelj nizkih trobil v Glasbeni šoli Kamnik in učitelj trobente v Glasbeni šoli Kranj. Glasbeno znanje je po nižji glasbeni šoli nabiral najprej v srednji glasbeni šoli v Ljubljani, nato pa je nadaljeval študij trobente na akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je v lanskem letu tudi diplomiral. Njegovi cilji in vizija vodenja Godbe Lukovica so predvsem nadaljevati dosedanje dobro delo, igrati všečno glasbo tako godbenikom kot občinstvu in še naprej ustvarjati dobro klimo znotraj orkestra.
Galerija Galerija GalerijaNOVI ČLANI
Prevoje pri Šentvidu, 29. januar 2010 - Zasedba Godbe Lukovica se je v letu 2009 zelo okrepila. Orkestru se je priključilo kar osem mladih glasbenikov. Novi člani, ki so se predstavili tudi na decembrskem novoletnem koncertu, so: flavtistka Petra Cerar, klarinetisti Tjaša Stražar, Urška Ravnikar, Alenka Lavrič in Blaž Berlec, trobentača Matic Oražem in Blaž Gerčar ter pozavnist Aleš Pavli.PET LET VIHTEL DIRIGENTSKO PALICO GODBE LUKOVICA
Prevoje pri Šentvidu, 26. januar 2010 - Luko Einfalta, akademskega glasbenika, ki je v tem mesecu uspešno opravil magistrski študij tenorske tube v Švici, so vse večje obveznosti prisilile, da je moral po novoletnem koncertu konec decembra 2009 dirigentsko palico lukoviškega orkestra po petih letih žal postaviti v kot. Godbeniki so se mu s posebno plaketo ter maskoto orkestra zahvalil za velik trud in izjemno strokovno glasbeno vodenje.
Luka Einfalt je mesto strokovnega glasbenega vodje lukoviškega orkestra prevzel januarja leta 2005 in ga s prizadevnostjo, ambicioznostjo, predanostjo ter vztrajnostjo dvignil na visoko kakovostno raven. Z bogatim glasbenim znanjem, strokovnim pristopom in izkušnjami pa je poskrbel, da so člani vseskozi napredovali v glasbenem znanju. Pod njegovo taktirko je Godba Lukovica uspešno izvedla številne nastope ter novoletne, slavnostne in promenadne koncerte na katerih se je poslušalcem predstavila s široko paleto skladb, tudi najbolj zahtevnih. Po zadnjem novoletnem koncertu je Luka Einfalt dejal, da so njegove obveznosti vse večje in zato orkestra v prihodnje žal ne mora več voditi, bo pa lukoviške godbenike pogrešal, saj se je z njimi dobro razumel. Vsekakor pa bo z zanimanjem spremljal nadaljnji razvoj orkestra. Za trud se je drugemu dirigentu v zgodovini Godbe Lukovica zahvalil predsednik Bojan Andrejka, z gromkim aplavzom pa so se mu pridružili tudi vsi ostali člani orkestra. 
Galerija Galerija Galerija 
RAZPIS ZA MESTO DIRIGENTA
Prevoje pri Šentvidu, 4. januar 2010 - Godba Lukovica objavlja javni razpis za mesto dirigenta Godbe Lukovica.
BESEDILO RAZPISAARHIV NOVIC - LETO 2009
ARHIV NOVIC - LETO 2008
ARHIV NOVIC - LETO 2007
ARHIV NOVIC - LETO 2006
ARHIV NOVIC - LETO 2005
ARHIV NOVIC - LETO 2004

Aktualno
Logo 10 let
 
Logo gradnje doma
 
Loading...
Copyright © 2004 Godba Lukovica